söndag 21 juli 2013

Hej, säger hönsen.

Hönsen passar på att säga ett litet hej i sommarvärmen! Det har varit över 25 grader varmt om dagarna (i skrivandes stund är klockan 19:15 och det är 27 plusgrader, lite för mycket för min smak) ganska länge nu, och då gäller det att se till att hönsen har tillräckligt med vatten. För att locka dem att dricka lite extra var jag ute med några små tråg med vatten (givetvis finns ingen drunkningsrisk, de är så låga); något som hönsen tyckte var jättespännande. Höns är mycket nyfikna djur, och undersöker allt nytt noga. Bilderna nedan är inte från idag (därav inga vattentråg på bilderna), men hönsen ser tämligen likadana ut idag som då (möjligtvis är de lite dammigare idag, eftersom det är så torrt ute). :)


FaverollefrökenBrahmatuppen med sin fina ärtkamEn av Orpingtondamerna


Om någon av er undrar, så är utegården till ovanstående små liv samt brahmakycklingarna klar sedan i början av juli, så nu behöver jag inte längre bära dem in och och ut varje dag. Mycket skönt för både människor och höns!

2 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Varmt är det onekligen! Fina hönor ni har. Vi har tittat på hönor - tre stycken - idag, när vi var och åt våfflor i en mölla i närheten av Genarp.

Ulricha sa...

Jag säger Hej! tillbaka till hönsen! Orpingtondamen ser verkligen ut att heta just Orpington :-) Och vilken stilig tupp!
Skönt att du slipper bärna dem nu när det verkar bli varmt under hela veckan. Ha det bra!

Trots svampplockar-looken på sockar o stövlar så har vi letat blåbär! Jag vågar inte plocka svamp då jag inte vet någonting om dem. Men bär går bra :-) Det visade sig att de som plockar och säljer redan hade rensat och det var ganska tomma blåbärsris... Attans!