onsdag 4 mars 2009

Stickig lägesrapportHär kommer en stickig lägesrapport: Holkärmsjumpern Anna har nu både framstycke och bakstycke. De är dessa som ligger ihopvikta till oigenkännlighet på bilden ovan. Tro mig, de är fina! Imorgon ska jag sy ihop en axelsömmen och sticka kanten kring halsringningen, och sedan återstår att kanta ärmhålen, sy sidsömmar och till sist fästa alla (jättemånga!) lösa trådar. Jag ser fram emot att få den färdig!

I framkant av bilden ser ni mitt nästa stickprojekt; en Laminaria i Malabrigo. Jag beställde tidigare en lämplig rundsticka från Garnkorgen, och den kom häromdagen. Jag gillar Addis bambustickor (jag gillar bambustickor överhuvud taget faktiskt), kanske borde jag haft en lacesticka till en sjal som Laminaria, men det blev en bambudito bara för att jag var i bambu-mood. :) Jag får dock inte börja på Laminarian än, jag måste enligt mig själv sticka färdigt jumpern ovan först och helst även sticka färdigt eller i alla fall lite mer på Molly's sjal. Jag är tillräckligt prillig ändå utan att behöva flippa mellan massor av olika projekt... ;)

Jag har faktiskt ytterligare ett pågående stickprojekt. Längst ner i stickväskan ligger en ensam flerfärgsstickad vante i bolstermönster från Anita Gunnars utmärkta bok "Vantar, mössor, sockor och sjalar" och väntar på en make. En sådan ska den få, det är så roligt med flerfärgsstickning!

2 kommentarer:

Garntrollet sa...

Ett litet tips från en också inbiten bambustickorstickare: man kan vässa till dem i tippen med lite sandpapper om man stickar spets och de är mycket trubbiga, lika lätt som man kan trubba till dem med sandpapper om man tycker att de är för spetsiga :-)

Linda sa...

Smart! :) De behöver ju vara ganska spetsiga när det kommer till mer komplicerade mönster.