fredag 3 juli 2009

Startitis-sug

Alla stickande bloggläsare vet att man någon gång kommer att lida av startitis, alltså en sjuklig lust att starta en ny stickning utan att först avsluta den pågående (eller i svårare fall, de pågående). Själv har jag fått en släng av startitis-sug, dvs jag har inte börjat på en ny stickning ännu, men jag är grymt sugen att börja på minst fyra, och det gärna samtidigt.

Exempelvis...
Jag har hittat ett fint mönster i Nina Sagulins baby-bok som kommer att bli ett nytt Knyttprojekt.
Jag vill fortfarande sticka Laminaria. Ja, jag har tjatat om detta i minst ett halvår nu, men snart ska jag börja.
Jag vill sticka någon boleroliknande skapelse/kort kofta liknande sak med ett mönster från "Fitted Knits" (av duktiga Stefanie Japel) som bas.
Jag vill gärna sticka Polly Jean, Sockklubbens julimönster. Det ser ut som ett mönster jag kommer att älska att sticka! Småflätor och lite spetsmönster, mums-mums.
Jag har sett en superfin sjal till, Entomology, i Knittys sommarutgåva. (Dock utan pärlor för min del, jag är ingen pärlig person.)
... osv ...

Allt detta för att jag belagt mig själv med nystartsförbud tills kiltsockorna är färdiga. Är kiltsockorna tråkiga att sticka? Nej! (Just nu är jag inne på spetsmönstret på övervikningsmuffen och det är skitkul) Tar sockorna lång tid att sticka? Nej! Jag stickade större delen av den långa biten på benet på en kväll på den första sockan, det är enkel och rolig stickning. Men ändå, massor av startitis-tankar som stör... :)

Förresten, jag råkade ge Ola ett glas vatten idag utan att först skölja ur diskmedlet ur det nydiskade glaset... När han klagade på att det smakade diskmedel kom det bubblor ur munnen på honom! :) Jag tyckte det var jätteroligt, men han var inte alls road... (Konstigt...) ;) Sen tyckte han att han hade en konstig smak i munnen halva eftermiddagen, så det slutade med att han fick äta en macka för att bli av med den. Ibland är det väldigt synd om honom... ;)

3 kommentarer:

Garntrollet sa...

Oh, fy... diskmedel! Det är vidrigt! Jag drack vatten som innehöll lite vinäger och det var också ett bottennapp :-)

Jag vill också börja på fler stickningar... :-) Men jag tror att jag start i andra änden: jag ska nog riva upp ett par gamla påbörjade som aldrig kommer att bli färdiga ändå. Fast det tar emot. Å andra sidan, så kommer de ändå bara att bli liggande och det är ju inte heller kul.

Inger sa...

Hur mycket diskmedel tar du i vattnet?Det borde inte bli nån smak av en normal dos.Man får börja nya saker innan gamla är avslutade,det är illa fall en regel jag lever efter.Fast det är ju bra om man avslutar något emellanåt också.

Inger sa...

Det var alltså inte en väldigt känslig man.Du skrev om bokbussen i ett tidigare inlägg,min ena syster kör bokbuss i Nybro,men det är ju inte där du är nu.