lördag 4 juli 2009

Garnrea förleder lättledd Linda

Förmiddagen innebar en tripp in till centrala Kristianstad, och däribland ett mysigt besök på Helylle. Jag var egentligen på jakt efter lite enfärgat sockgarn och kanske lite Merino Extra Fine, men det slutade med att jag shoppade loss på Muskat och babyalpacka...När de bara tar 19 kr/nystan för Muskat är det omöjligt att inte köpa sig en hel armé av dessa små olivfärgade bollar! Det blev 10 stycken som förhoppningsvis ska räcka till en topp till mig. Modell/mönster är ännu ej bestämt, med det blir något somrigt!Helylle har tydligen sin egen babyalpacka. 800 meter per 100 gramshärva (16/2) är det, så det passar nog till en fin sjal av något slag. Den här kan närmast sägas vara viollila, men det fanns fler färger. Fantastiskt mjukt och mysigt!

Det har varit en otäckt varm dag i övrigt; 35,7 grader varmt på södersidan och 30 grader på norrsidan. Tack och lov har det börjat svalna av nu framemot kvällen och det väntas svalare väder imorgon. Vi hade mysigt kvällsfikabesök av Katarina med familj (som vi köpt lillkatten Ickx av) och det blev mycket trevligt kattprat medan Monza och Ickx fluffade på gräsmattan och såg söta ut.

Det börjar dofta rosor på allvar i trädgården nu! Imorse slog en av mina favoritrosor, en engelsk ros som heter Alnwick Castle, ut årets första blomma.
Knopparna är runda fina...


Den kanadensiska buskrosen Henry Kelsey har blommat ungefär en vecka nu och är full av blommor och knoppar. En humla tumlade sömnigt runt bland kronbladen...Egentligen har Henry en varmrosa, nästan röd färg, när blommorna slår ut som sedan bleknar till nyponrosrosa med tiden. På bilden ser färgen väldigt kall ut, men i verkligheten är den varmt och mjukt rosa.

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Den gröna färgen hade inte jag heller kunnat motstå.

Inger sa...

Härligt garn och fina blommor.