söndag 13 april 2014

Tågstickat sockskaft

Jag stickar ju sockor i Dödergöks sockutmaning, och än så länge så har tågstickat på min första socka när jag åkt fram och tillbaka till jobbet under veckan. Såhär långt kommer man på en veckas tågstickning (om man stickar på hemvägen eftersom man sover på bortresan)...Det är avbruten mosstickning av restgarner; det helgula är handfärgat sockgarn från Sannsticks och det gul-brun-vita är Opalgarn i färgställningen "Humla" från någon av Opalgarns naturserier. Opalgarnet är riktigt gamla rester, det är nog inköpt sent 2007 eller tidigt 2008. Jag tror jag får kolla det där... :)Jag älskar strukturen!

För övrigt så har jag städat lite i garnlagret idag, och det är bara att konstatera - jag jobbar för mycket, jag har ju inte tid att sticka så mycket som jag borde, det är ju så mycket garn som är ostickat! :) Men det är väldigt kul att planera för allt det ostickade garnet, och det är ju alltid något.

3 kommentarer:

Ulricha sa...

Gosh så snygga!! Jag älskar färgerna. Perfekt att tågsticka strumpor (och ta en lur!) :-)

Min sambo såg Rome när den gick på TV, jag har inte sett den... än. Inte heller Red Dwarf... Letar lite serier att följa.
Kan rekommendera True Detective (om ni inte har sett den). Matthew McConaughey är så sjukt bra! Och jag är inte så förtjust i hans skådespeleri i vanliga fall, men i denna serie är han fenomenal.
GoT blir bättre och bättre, tycker jag. Första säsongen var lite seg.

Ha en fin påskvecka/helg.

Anonym sa...

Känner igen mig i pendelstickandet fast jag är tröttast på hemvägen. Dina sockar blir jättefina och jag ska ta och prova bruten mosstickning vilken dag som helst :)

Ulricha sa...

Glad påsk! Hoppas att du hinner beta av lite av socklagret under påskhelgen :-) Och sitta lite utonhus i solen!
Solen gick precis ner här och rackars vad kallt det blev. Riktigt vårkyligt...

Vi har gått förbi grannens bauta-tuppar och hälsat på dem.

Hälsa hönsfåglarna!