torsdag 24 april 2014

Meteorologisk sommar

Nu är det meteorologisk sommar i Skåne, och mitt pyttelilla persikoträd blommar! Det finns sannerligen hopp om livet nu.

För länge sedan satte jag svarta/mörklila violer från frö, och de har överlevt genom att sprida sig själva över hela trädgården. De är otroligt söta och härdiga. Här är det en som har självsått sig på det knasigaste stället; i en liten spricka på vår farstutrappa.

Vi besökte Glimmingehus på påskafton, för att fika lite. I museishoppen fanns det broderimaterialförpackningar med olika skånska yllebroderier från Hemslöjden Skåne. Eftersom min mamma är så snäll, så köpte hon ett till mig och det är helt otroligt vackert! Det kluriga är ju att jag inte har broderat på typ 100 år, men jag tänker mig att jag får öva lite med andra material innan jag sätter igång med det här. Jag tror att broderiet får bli ett semesterprojekt, när jag är lugn i själen och har gott om tid. Roligt ska det bli oavsett!Innan påsk beställde jag även en påskpresent till mig själv från Vinterverkstan; Designs and Patterns from Muhu Island. Det finns bara ett ord som beskriver hur intressant och fantastisk den här boken är; mönsterskatt! Dyr ja, men en mönsterskatt.

3 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Hurra, hurra, HURRAAAAAAAAAAAAAAA för sommaren!
Vilka söta blommor på persikoträdet!

Kattis sa...

Mitt lilla persikoträd, det lever, och har knoppar, men... Förra året tog frosten sedan allt, och lämnade oss tyvärr utan frukter!

Finfint broderi, det tål att väntas på.

Ulricha sa...

Men oh så söt persikoblomma! Och violen också, så klart :-)

Super, dupertack för mönsterbeskrivningen till strumporna. Ska verkligen testa. Tänker att en del melerade garner jag har köpt (typ på rea) som kanske inte har de vackraste färgerna (tycker man nu...) kommer att passa ihop med detta mönster, så att man bryter upp de "otäcka" färgerna :-)

Det är så fint med yllebroderi. Du kommer att klara det galant! Själv får jag för ont i fingrarna för att hålla i en nål (hej ålderdom!) :-)

Ha en fin sommarhelg!