fredag 14 maj 2010

I bokskogen

Igår var vi ut en sväng i bokskogen. Det grillades lite korv (kött till köttisarna och veggiedito till mig) och jag kikade mest på allt det fantastiskt gröna...

Sprickande löv, mossa, stenar, stammar. Härliga färgnyanser från grått via brunt till skiraste grönt. Jag känner för en kofta i de här nyanserna... :)

När jag inte grillar korv i skogen stickar jag på min Smörblommetopp (som faktiskt har en väldigt fin grön färg) och gräver i trädgården. Jag har precis börjat på övre spetsmönstret på Smörblommetoppen, dock är den inte så mycket att visa på bild för tillfället för den är i "jag-är-en-stickad-blobb-stadiet" nu. Men jag knåpar på och så småningom ska den väl tåla att visas upp. Ute i trädgården håller vi på och gräver för att göra klart vår köksträdgård. Vi startade ju den redan förra året, flyttade växthuset och grävde den del där vi har vinbärsbuskar, jordgubbar, rabarber, hallonbuskar, björnbär och taybär. Nu håller vi på och gräver de delar där vi ska ha pallkragar och andra odlingsbäddar. (Ola ber mig notera att han har varit ute i trädgården och slitit trots att det är väldigt synd om honom eftersom han är förkyld och har lite feber! Det är faktiskt ärligt talat väldigt synd om honom, men febern är betydligt bättre nu än häromnatten när han hade regelrätt feberfrossa.) Det kommer att bli mysigt när det blir klart, just för tillfället är det mest hårt arbete som ger (välbehövlig) träningsvärk. :) Men det är skönt det också, på sitt sätt. Avslutningsvis, en liten detalj från mina nya trädgårdshandskar som Ola spontanköpte till mig idag. Mina gamla har förvandlats till ett par jordkokor... :)

3 kommentarer:

Garntrollet sa...

Vilka härliga bilder. Det är något speciellt med att vara i en bokskog.

Det ska bli spännande att se Buttercupen :-) Jag håller på med en Vesper (samma designer) men har inte kommit mer än någon decimeter.

Får se om vi kommer ut och fågelskådar något i helgen eller om vädret ska bli dåligt. Ha en trevlig helg.

Ps. Fina handskar :-)

boboviking sa...

Vesper Johnsson är ju aldrig fel... ooohhhh nu blev jag sugen på en Hof....

Linda sa...

Nu har ju inte Vesper så mycket med just Vesper Johnsson (polisen i Trenterböckerna). Men en Hof är ju aldrig fel... :)