söndag 11 maj 2008

Växtnörd med köpförbud besöker Trädgårdsmässa

Idag har jag och Anna varit på Trädgårdmässa på Kalmar Slott! Det var en väldigt liten mässa (för att inte säga alldeles för liten för att ta entré för att gå in på), men det var mysigt och framförallt var det jättekul att träffa Anna! Eftersom jag och Ola håller på och monterar ihop vår trädgård inför flytten i sommar så har jag köpförbud på växter, men Anna köpte ett gäng söta plantor. Jag hade med mig några växter från min trädgård till henne också, så hennes väldigt lilla bil var full när hon åkte hem. :) Min kamera stannande hemma och trivdes på vardagsrumsbordet, men vill du se bilder på kanoner på Kalmar Slott får du kolla på Annas blogg.
Anna: tomatplantan du fick av mig är en körsbärstomat som heter 'Chocolate Cherry' och den ska tjuvas i bladvecken. Tomaterna blir mörkröda, lite åt det bruna hållet. Toppa plantan gärna när du tycker den fått lagom många fruktklasar.

Det har varit mycket trädgård idag. Väl hemma från Trädgårdsmässan fortsatte vi gräva upp och kruka växter. Ola hade sått gräs på ett par ställen medan jag var i Kalmar, och nu ikväll har vi kunnat så igen ytterligare ett par rabatter. Det känns ganska bra, men lite tråkigt. Framförallt ska det bli skoj att plantera dem i torpet i Venestad, jag har redan börjat planera trädgården och rita en massa skisser. :)

Jag har även snikat till mig några varv på min slippriga socka idag. Det är skoj stickning - inget varv är det andra likt - men det är svårt att sticka i garn innehållandes silke när händerna är nariga efter allt trädgårdgrävande... Jag får hålla mig till lanolinfylld ull den närmasta tiden tror jag!

Nu är det dags att gå och kokonga sig inför en lång arbetsdag imorgon...

4 kommentarer:

Ansi sa...

Hihi, om man säger såhär: du ser väldigt glad ut på bilderna! :D Efter jobbet ska det köpas jord så vi kan plantera växterna i lite gosigare jord än den som hyresvärden körde ut. Så då kommer det bli ännu finare i trädgården!

Emmas dagar sa...

Känner igen problemet med fnasiga fingrar och silkesgarn...;-)

Ulricha sa...

Åhh, så fina strumporna kommer att bli. Snyggt mönster i ett snyggt garn.

Är det inte mest röd glada som finns i Skåne? De är har finare färg än brun glada :-) De röda brukar samlas i "sovträd" i stora flockar.

Ulrcha (igen) sa...

Ang. glador igen :-)

Man ser att det är en glada allra bäst på att de har en kluven stjärt. Ingen annan rovfågel i Sverige har det. Den bruna gladan har grundare "stjärtklyvning". Jag har alltid varit förtjust i glador (sedan jag var barn) och blev lite ledsen att vi missade den som var här i Stockholm eftersom glador inte finns här vanligen... men, men... Det måste vara härligt att se dessa vackra fåglar så mycket. Jag får flytta till Skåne :-)