söndag 18 november 2007

Städat i alla vrår

Här kommer ett litet inlägg såhär i söndagens sista skälvande stund. Den här helgen har verkligen gått i städandet tecken, vi har fejat och gnott inomhus och röjt lite utomhus också. Nu har vår vinterbelysning-kombinerad-med-plats-för-talgbollar kommit upp på altanen, alla gamla kvarlämnade ihjälfrusna krukväxter är kastade och dessutom har Ola tvättat bilen som var full av vägsalt. Just nu sitter vi bara här och klappar oss själva på huvudet för att vi har varit så duktiga!

Jag har plockat lite ordning på alla garner som låg överallt också. Vi köpte fyra pilkorgar i olika storlekar på IKEA för en tre-fyra veckor sen, och efter att Monza fått den allra största att sova i fick jag behålla de tre mindre att ha garner i. Så nu ligger mina garner prydligt sorterade; en-, två- och tretrådiga ullgarner i den största, sockgarner i den näststörsta och blandad kompott av ull i den minsta. Dessutom har jag diverse garn (från lin via krullig mohair till akryl) tillsammans med alla stickor och sånt i en grön svampkorg som jag fick av vår förrförra granne Ragna för ett par år sen. Nu kan man med andra ord röra sig i vardagsrummet igen utan att riskera att trassla in sig i en ullig trådända...


Bilden kommer från Viking.se.

En människan kan aldrig har för många snabelbägare! De är så himla fina, synd bara att de är så dyra. Det vore coolt att ha snabelbägare som dricksglas till vardags, men med tanke på att jag lyckats slå sönder två dricksglas inom loppet av de tre senaste dagarna så vore det ekonomiskt självmord. Sajten Viking.se rekommenderas dock om du är intresserad av historiskt hantverk, smycken, kläder, glas och annat skoj, man kan till och med köpa sig en egen liten runsten där. En egen runsten klara vi dock oss utan, vi har en öländska flisa bara ett hundratal meter från huset (och ungefär en miljon stenj-vlar i marken, något som man upptäcker bara man försöker gräva ner en liten krokuslök).

Nu är det snart dags att sova så att det snart blir måndag och tajm att gå och jobba. Snacka om Gulag-varning på livet... :)

Inga kommentarer: