måndag 17 november 2014

Koft-KAL-dags!

Och så fick jag syn på att Stickmera och Dödergök ska ha en sticka-kofta-uppifrån-och-ner-KAL... Givetvis anmälde jag mig, omedelbart, och jag är mycket nöjd med det beslutet just för att allt är bra med det; det är roligt att KAL-sticka, Dödergök är en fantastisk stickerska och jag är stort behov av koftor. KAL:en är aktiv under november, december och januari, och ska resultera i en kofta stickad uppifrån och ner, efter eget huvud. Det ska bli sjukt kul och kreativt! Första veckans KAL-uppgift har redan kommit; nämligen att göra en skiss och fundera över garnval. Garn har jag redan bestämt, eftersom jag har massor av brandyfärgat Supersoft från Magasin Duett i lager, och nu återstår att grunna på modell. Dessutom ska jag sticka klart min sista julklapp innan jag ens stickar en maska på en provlapp till koftan samt betingsticka lite på min Poetkofta (som har fått stå tillbaka lite för julklappsstickningarna på sista tiden). Hursom, det här kommer att bli galet bra!

4 kommentarer:

KatarinaZA sa...

KAL-sticka måste jag prova på. Någongång. I framtiden.

Ikväll har jag teststickat den första fjädern på en Dreambird-sjal. När jag läste mönstret såg den omöjlig ut men nu börjar jag tro att jag kanske kan ro den i land. Återstår bara att hitta ett bra garn.

KatarinaZA sa...

Jag tycker att det är svårt att bestämma mig för om jag ska ha samma färg på alla fjädrarna eller om jag ska använda några olika (lutar nog åt det) eller om jag ska använda ett garn som varierar i färg. Vidare måste jag bestämma mig för om grundfärgen ska vara svart eller inte. Svart är inte riktigt min färg.

KatarinaZA sa...

Jag har letat garn idag och kommit fram till att DROPS Baby Merino är ett alternativ. Jag lutar åt en grå bas och sedan fjädrar i grönt, gult, rött och blått. Jag ska låna barnens färgpennor och måla hur jag har tänkt mig den och så får jag se om jag eventuellt väljer bort någon av fjäderfärgerna.

Evelina sa...

Koftor kan man aldrig få för många av ;)