måndag 15 september 2008

Kalla rum ger tulpaninspiration

Det är riktigt höstväder här nu med kyliga nätter och fin klar luft. Med andra ord: väder som gjort för ulliga tillbehör i form av halsdukar, vantar och mössor. Själv är jag glad att jag hittat en fin tröja i alpackablandad ull på Indiska eftersom det iskallt på jobbet. Eller is och is, i vissa klassrum är det bara +15 grader Celcius - det är visserligen 15 grader från istemperatur, men det är alldeles för kallt för att man skall få något vettigt gjort.

Inspirerad av den icke-existerande värmen på jobbet har jag börjat skissa på en egen vante. Att sticka med fler färger är kul och någonstans på nätet har jag sett ett mönster på ett par söta vantar med tulpaner på. Eftersom jag inte minns var jag sett det skissar jag på ett eget litet tulpanmönster. Det ska bli spännande att se om de blir som jag vill i slutändan... :) (Och framförallt är det mer skoj att se om jag faktiskt kan få ihop ett fungerande mönster än att googla ursprungsmönstret.)

Helgen bjöd på mycket slappande och lite trädgårdsarbete. Jag har planterat narcisslökar och en och annan krokus, men det har inte varit något allvarligt grävprojekt på gång. Istället hade vi en mysig söndag tillsammans med Erika, Jens och de tre små vildbassarna. Apropå lökar: Sen flytten har vi haft alla våra lökar i hinkar, och jag tror att de har trivts bra där för jag kunde ta upp tre gånger så många lökar som jag stoppat ner! Coolt. Jag ser fram emot en hav av narcisser i vår!

3 kommentarer:

Ansi sa...

Här på jobbet är det också svinkallt, speciellt i det rummet som jag sitter i. Går man mellan vårt rum och korridoren känner man skillnaden.

Lökarna kanske vill bo i hinkarna istället för i rabatten. :)

Eva i Halmstad sa...

Va spännande med eget vantmönster kanske kan du ha flät kanten på den, de är inte svårt, men man får ha tungan rätt i munnen.
De är vara aviga maskor , de kluriga är att snura tråden åt samma håll hela tiden.
Du får höra av dej om du behöver hjälp.
Må så gott.
Eva

Eva i Halmstad sa...

bara aviga maskor ska de va.