torsdag 30 oktober 2014

PumpaparadFör ett par veckor sedan var det pumpaodlingstävling på Venestads IP (aka Vildsvinsvallen), och jag har sedan dess tänkt visa en av bilderna jag tog på pumpaparaden. Min lilla 4,7 kilospumpa är i förgrunden, medan den grönstrimmiga vinnarpumpan på 18 kg kan anas längre bort. Den var riktigt stor vill jag lova, men väldigt liten i jämförelse med de jättepumpor på 3-400 kg som vann pumpaodlingstävlingarna som fanns på Öland varje höst när vi bodde där. Efter tävlingen karvade många ut ansikten i sina pumpor, men jag tog hem mig igen eftersom jag tänker att den fortfarande är god att äta när den inte är så stor. Hursom var hela pumpaodlingstävligen ett väldigt trevligt arrangemang från Byalaget, eftersom hela byn har fyllts av svällande pumpor sedan i våras. Det bästa med tävlingsdagen var ändå att jag blev inbjuden till en av mina grannar att prova att spinna på hennes spinnrockar vid tillfälle. Det ska jag absolut göra så småningom!

Under de senaste dagarna har jag stickat klart en liten julklappsstickning under mitt dagliga tågpendlande. För en stund sedan fäste jag trådarna på detta projekt och ett annat julklappsprojekt som är klart sedan länge. Därefter har jag påbörjat och repat upp det tredje julklappsprojektet två gånger. Först blev det för stort, och därefter lyckades jag snurra uppläggningen på rundstickan så jag fick en ofrivillig möbius. :) Inför tredje gången gillt ska jag byta den för långa och och krumbuktiga rundstickan mot mindre snurrbenägna strumpstickor så ska det nog bli finemang.

Idag och imorgon har jag lite extra ledigt i och med att eleverna har höstlov, och det behövs verkligen. Planen är att göra så lite som möjligt. Det låter ju så oändligt tråkigt när man säger sådant (eftersom "lyckade" människor av idag förväntas ha fantastiskt mycket på gång hela tiden och framförallt resa överallt konstant), men det är precis vad vi behöver här hemma för att få våra hjärnor att fungera som de ska igen. Dessutom; "så lite som möjligt" innefattar massor av stickning i lugn och ro och det är bra grejor, så jag är mer än nöjd med detta.

Avslutningsvis, en bild på mina två pumpor (både tävlingspumpan på 4,7 kg och dess kollega utom tävlan på 4, 1 kg).

1 kommentar:

KatarinaZA sa...

"Göra så lite som möjligt" låter underbart. Precis som du säger måste hjärnan få vila.