söndag 5 oktober 2014

Poetkoftan påbörjad

Jag har länge varit sugen att börja på en Poetkofta (från boken Älskade kofta av Birgitta Forslund) i det mycket röda tvåtrådiga Kampesgarn som jag fick i julklapp av Mimmi förra året. Idag slog jag till och stickade en provlapp, och nu har jag lagt upp och precis börjat sticka. Provlappen visade att jag fick räkna om maskantalet lite mot originalmönstret, och det blir nog inte det enda jag ändrar (eftersom jag gärna vill ha en resårkant och inte en rätstickad kant t ex). Såhär såg det ut jag la upp en bild på Instagram tidigare idag, sprallig över att precis ha stickat provlapp och klurat på maskantalet...Kanske får jag sällskap i mitt Poetkoftestickade av Emma, som också vill sticka en sådan. :)

2 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Jadå!
Jag hänger på. Men det är nog bättre fart i dig...
Och så har jag ingen pendlingstid att sticka på ;-)

Ulricha sa...

Den koftan kommer att bli supersnygg i detta garn! Jag är sugen att sticka en kofta, jag med! Har börjat kolla lite på Ravelry.

Vilka fina äpplen! Vi har pallat äpplen! Inte så många men tjuvat några när vi gått förbi dingnande äppelträd. Och rackarns vad vi har ätit hemlagad äppelkaka, i alla möjliga varianter .-)

tack förresten för Broken Seed Stitch beskrivningen. Jag har stickat ett par sockar till mig själv (som blev för stora) och tänkte börja på vantar i samma mönster.

Och fina sobra sockar har du hunnit sticka också! Minimalism kan vara bra ibland.

Ha en fin höstvecka. Verkar som om ni fått mycket regn. Vi hade åska för några dagar sedan! Blixtar och dunder!