fredag 17 oktober 2014

Händer i helgen

Saker som hänt på sista tiden:

- Poetkoftan växer så sakterliga. Jag ser dock fram emot mycken sticktid i helgen, för jag är sticksugen men så galet trött i veckorna att det inte blir många varv alls.
- Jag har namngett ett garn till Tant Kofta och som tack för det fått en härva av samma garn. Det är helt otroligt vackert, och lyckas jag bara fotografera det i dagsljus ska ni få se det. Det ser jag fram emot att få göra i helgen.
- Jag är spinnsugen. Undrar om jag hinner göra det också i helgen?
- Jag har gjort hemgjord deodorant, som funkar helt perfekt! Nej, jag behöver inte göra mer sådan i helgen, den är väldigt dryg...
- Jag har spontanhandlat på garnbloppis via Instagram. Jag får nog vänta över helgen innan mitt lilla paket kommer...

Ibland känns det som man bara överlever veckorna för att försöka leva på helgen. Den här helgen innehåller lyckligtvis bara lite småpyssel och en pumpaodlingstävling och utöver det ska vi bara ta det lugnt och jag ska Poetkoftesticka.

Hur jag gjorde den hemgjorda deodoranten? Jo, jag smälte 1 msk ekologisk extra virgin kallpressad kokosolja i vattenbad, och rörde sedan i 1 msk bikarbonat och 1 msk majsstärkelse. Det hela hälldes på en liten burk som nu står i vårt badrumsskåp. Nytvättade och torkade armhålor smörjes med blandningen - funkar utmärkt! Dessutom luktar jag som en liten kokoskaka. :)

2 kommentarer:

Kattis sa...

Så sant, att i perioder överleva veckorna i väntan på helg!

Juliusdotter sa...

Nu är jag nyfiken på vad garnet får heta och vad det är för ett garn.