söndag 19 januari 2014

SnöoväderI fredags slog stora snöovädret till, och det håller i sig ännu i skrivandets stund. Rak ostlig vind med en styrka på ca 20 m/sek, snöfall och snödrev. Eftersom det är ganska öppet där vi bor blir drivbildningen kopiös, och det blir väldigt svårt att komma fram på vägarna. (Och det är ändå inget alls om man jämför med drivbildningen på Österlen, som understundom blir extrem!) Under natten till idag byggdes det upp några riktigt höga drivor (mellan 1-1,3 m höga) precis utanför oss där det är ett riktigt blåshål. På bilden ses inte bara dessa drivor, utan även plogvallen som kördes upp sent igår kväll. Nu har vi haft sådan tur att vår plogbilsförare inte bara har kommit och plogat, utan nu under eftermiddagen har han även varit ute med grävare och grävt bort det mesta av de plogvallar som låg illa till. Det underlättar helt klart vår kvällsskottning - tack Fredrik för det!

Inomhus har det varit varmt och skönt, och knaskatten Ickx har tagit soffmysandet till nästa nivå genom att sova insnodd i en filt i flera timmar. Hönsen har inte fått gå ut i snöovädret alls, utan har fått stanna inomhus. De har fått lite extra gott att äta, så att det inte ska bli alltför tråkigt för dem. Inte för att jag tror att de hade velat gå ut om de väl hade fått komma ut och känna på vädret, men det är ju aldrig roligt att vara instängd och inte ha några val tänker jag, inte ens om man är höna. :)

Och hur går det med min hemliga, osynliga stickning då? Jovars, sakta. Den är fortfarande hemlig och osynlig och därför är det fortfarande viss stickbrist på denna stickblogg.

Inga kommentarer: