lördag 11 maj 2013

Ett hönshus och en tröja i vardande

Hela långhelgen såhär långt har vi byggt vidare på nya hönshuset som ska inhysa vår framtida blivande brahmaflock. Nu börjar det verkligen likna något, imorgon är det dags att spackla och måla inne. Mycket arbete återstår dock, det ska byggas nätbur för kycklingavdelning inne, sättas lockläkt utomhus och målas, byggas hönsgård utomhus och fixas med luckor så att hönsen kommer in och ut och massor med smått och gott - men, det känns som om vi verkligen har kommit långt med arbetet de senaste dagarna.

Även när det gäller min flerfärgsstickade tröja har jag kommit långt under ledigheten. Jag ska försöka fotografera den så att det går att se visuellt, men jag har stickat större delen av den enfärgade kroppen nu. Snart där det dags för ärmar och sen är det äntligen dags att sticka det roligaste; det flerfärgsstickade oket!

Igår drabbades jag av tillfällig garngalenskap och köpte mig ett supersött mönster från Pickles, vimpelgenser med stripebukse. Några stripebukser blir det nog inte, men vimpelgensern (tröja med vimpelmönster) är fullständigt oemotståndlig, och något barn i min närhet ska förr eller senare utsättas för en sådan. Vem vet jag inte riktigt ännu, men någon blir det. :)

Pickles har väldigt mycket fina modeller tycker jag, de är lite som Norges svar på YlloTyll när det kommer till just modeller; enkla, men med en liten twist som gör dem extra snygga!

2 kommentarer:

Saltflingan sa...

Bra beskrivning av Pickles tycker jag. Jag har inte beställt därifrån än men vilken dag som helst så...
Det låter hur spännande som helst med hönshuset och för den delen tröjan din. Hoppas få se bilder på båda två vid tillfälle.

Sunna sa...

vilka fantastiska bilder du tagit och vad spännande med ett nytt hönshus