lördag 25 maj 2013

En dag i hönsens tecken

25 maj blev sannerligen en dag i hönsens tecken! Först begav vi oss till höns- och smådjursmarknaden i Högsma och därefter till Maria i Brandkårsskogen för att hämta våra beställda brahmakycklingar.
Vårt nya hönshus var färdigbyggt och färdigt för inflyttning, och eftersom vår brahmatupp kommer att få flytta över från det gamla till det nya hönshuset behöver han lite vuxet hönssällskap innan brahmakycklingarna (som också fått flytta in där) växer upp. På hönsmarknaden föll valet på tre gula, fina, stadiga orpingtondamer.


En i orpingtontrion


Eftersom brahmatuppen flyttar finns det ju plats i gamla hönshuset för nya höns, så därför köpte vi även två dvärgsussexhönor på hönsmarknaden. De var väldigt svårfotograferade, för de är illans snabba. Trots att det är en dvärgsort är de inte särskilt små, men det kan ju bero på att sussex i sin vanliga form är en stor och tung hönsras. :)


En av två söta dvärgsussexhöns


Hos Maria i Brandkårsskogen hämtade vi de här tre små blåbandade bramaflickorna (som piper helt förtjusande!). De har fått en egen kycklingavdelning i det nya hönshuset, där de får gå tills de är lite större.


Små och söta...


Från Maria fick i även med oss världens charmigaste lilla faverolleflicka! Även hon har fått flytta in i nya hönshuset och går nu och socialiserar sig med orpingtondamerna. Det här är en riktig liten myshöna, så fort vi har kommit in i hönshuset kommer hon springandes för att knorra lite och bli klappad.


Skägg är fint!


Imorgon ska brahmatuppen få flytta in i nya hönshuset, det kommer att bli spännande att se vad han tycker om att få ett eget harem... :)

8 kommentarer:

Mimmi sa...

Oh så fina de är. Ska bli spännande att se hur tuppen reagerar när han äntligen får en egen flock. Stolt som en tupp troligen.

KatarinaZA sa...

Vad roligt att hönshuset är färdigt och att få se bilder på de nya hönsen. Jättefina!

Annika Odelstav sa...

Önskar jag hade varit på hönsmarknaden! Är för dålig på att upptäcka när sånt är... Dina höns ser jättefina ut och det är så kul att läsa om ditt nya hönshus!

Linda sa...

Mimmi: Vi har släppt in honom nu och han är mest förtjust i att äta säd och dricka vatten. Hönsen såg dock väldigt imponerade ut när han började gala så det ska nog gå fint... :)

Manduzana stickar sa...

Men åh, vilka fina höns!

Ulricha sa...

Men gud... jag dör!!! Så söta. Vilka otrolift fina fjäderdräkter alla har, men speciellt de blåbandade! :-) Åhh....

Vi har villagrannar med hönsgård (andra än de som låter sina höns gå på vägen) och deras tupp (!) ser ut som era dvärgsussexhöns! Jag kan inget om höns, men undrar om det kanske är samma ras. De tupparna är i alla fall gigantiska, med very big G :-)

Hoppas nu att alla fåglar kommer att trivas. Jag kan bara tänka mig allt fågalkuttrande... Ha en fin sommarvecka!

Helen sa...

Och jag är ju glad att jag sammanförde er och Maria.
Bättre hem än i Venestad kan ju inte en höna få!
Ska bli kul att se dem snart.

Linda sa...

Ni är välkomna! De små växer så det knakar...