torsdag 21 februari 2013

Vårspaning

Idag ni, idag har jag sett årets första snödroppar inne i centrala Kristianstad! Här ute på vischan ligger snön fortfarande, allt är stelfruset och inga snödroppar i sikte. Men det känns bra, för nu är våren inte långt borta. Det jag däremot har sett idag här hemma ett litet gäng med gulsparvar (vid fågelbordet), en glada och en fasantupp. Och så har jag köpt en ny porslinsblomma (Hoya carnosa) och rosa tulpaner och jag har sett på väderrapporten att det finns hopp om värme, så nu känns inte istiden lika oändlig längre. :)

Den 26/2 2012 såg det ut såhär i Venestad:Och ja, jag stickar fortfarande på min Ingrid-sjal. Det verkar som vår långa sjukperiod går mot sitt slut (jag har slutat nästan slutat snora och penicillinet har gjort underverk för Olas halsfluss). Under tiden jag stickar fantiserar jag om vad jag ska sticka härnäst.

* Kanske borde jag sticka klart mina Törnen-vantar? Jag har ca 3/4 delar kvar på vante 2 och jag vill gärna använda dem.
* Jag behöver nya tunnare sockor, och jag vill fortfarande sticka restgarnssockor i avbruten mosstickning.
* Världens sötaste barnmössa är nog Yllotylls Grävskopemössa (Traktormössan går i och för sig inte av för hackor den heller) och det skulle jag vilja sticka bara för att den är så himla gullig.
* Jag vill gärna sticka mössor till tvillingarna Felix och Nora. Felix mössa är mentalt färdig, nu ska den bara stickas också. :)
* Kofta. Jag har koftbrist men massor med tvåtrådig ull som gärna vill bli en kofta.
* Kamillas fina sjal Solution är jag jättesugen att sticka, den är så himla fin!

Först måste dock Ingrid bli klar, inget fuskande här inte!

3 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Här i Dalby är det också snö på marken. Och is! Jag hoppas att våren lägger in en riktigt hög växel, så att du kan ta en bild på söta snödroppar innan februari månad är slut :-)

Här harvar vi oss igenom sjukdom. Jag har ont i halsen och öronen så jag håller på att bli galen. Oskar har 39 graders feber men Gustav har tillfrisknat. Men fem dagar med feber har satt sina spår hos honom.

Maria sa...

Härligt med snödroppar. Lägntar efter dom. Här har vi tio minus igen men det är nu de, om två månader då ska det vara varmare hoppas jag. Allt gott!

Manduzana stickar sa...

Här i Uppsala snöar det var och varannan dag, det finns inte hopp om vår någonstans. Suck.

Förresten, Solution är en jätterolig stickning så jag röstar för att du ska börja på en genast! :)