söndag 20 september 2009

Marknad, mudd, rosor, hallon och vitlök

Vi har haft en riktigt mysig helg! Igår var vi på vikingamarknad i Gudahagen utanför Näsum, och oj vilken härlig plats det var! Marknaden var jättefin (inget dumt plasttrams utan bara olika former av hantverk och så ett och annat massproducerat leksakssvärd i trä), men platsen i sig var fantastisk. Kullen som marknaden var på har en gång varit en liten ö i en sjö. Idag har sjön dragit sig tillbaka och den forna ön är en kulle i en vacker dal. Givetvis är finns där även gott om fornlämningar och det gör mig ju alltid lycklig. Tyvärr glömde jag kameran hemma så några bilder får ni tyvärr inte se. :) Vi köpte ett par vackra keramikbägare från Drakfältets keramik (hemmahörande i Kinnekleva), som trots att de står här hemma hos kameran inte har fastnat på bild ändå. :) Men tro mig, de är väldigt fina...

Något som däremot har fastnat på bild är min nya pendelstickning, mudden med twistad resår som jag berättade om i förra inlägget.Det ska bli kul att se om de blir bra, jag har inget mönster utan stickar lite, provar och stickar sedan vidare.

Trots att det är sent på säsongen verkar trädgården gått in i en andra andning...Rosorna blommar och sätter nya knoppar... Detta är underbart vackra 'Alnwick Castle'.Och hallonen är fortfarande väldigt fina! De blev lite försenade i år eftersom vi grävde upp dem, klippte ner dem och planterade dem på ett annat ställe i trädgården i våras, så det är först nu det kommer bär. Riktigt goda bär är det dessutom!

Oh! Jag höll på att glömma... Vi har även börjat gräva upp en ny del av vår köksträdgård. Det är en hel armada av vitlök som vill hoppa ner i marken, och givetvis ska de få göra det! Ola var ut till Örtagården i veckan och köpte lite (Lite och lite... Ganska jättemycket.) vitlöksutsäde i veckan och nu har vi börjat plantera. Vi har mycket vitlök kvar att sätta, för vi hann inte gräva så mycket som vi planerat, men vi har i alla fall åstadkommit något som närmast kan liknas vid en vampyrgrav... :) Odling behöver inte vara på på allvar och stylish hela tiden, man kan gott få ha lite humor i trädgården också!

4 kommentarer:

Ansi sa...

Oj vad goda hallonen ser ut, mums! Här har trädgården vaknat lite igen också, rosorna blommar om och det kommer upp nåt grönt i en av rabatterna som varit tom ända sen i våras. Bra du påminde mig, vitlök ska vi ju också odla!

Linda sa...

Hallonen var jättegoda, riktigt söta. Jag åt ett taybär häromveckan också, det var också jättegott, väldigt saftigt. Och nu väntar jag otåligt på de segmognade björnbären... :)

Sunna sa...

Vilka fina bilder, jag tyckte resåren såg kul ut på dina sockar, twistad , Hur gör man det?

Inger sa...

Mums för hallon i september.Apropå pendelstickning,jobbar du kvar på din gamla skola?