torsdag 1 januari 2009

Bolstervantar

Jag stickar bolstermönstrade vantar ur Anita Gunnars bok Vantar, mössor, sockor & sjalar. Ååååh, vad det är roligt! Jag vet inte riktigt vad det är med mönstrade plagg i flera färger, de är så vackra och de är så roliga att sticka. Förmodligen är det något folkloristiskt som ligger latent i generna och gör att jag blir alldeles sprallig av flerfärgsstickning. Jag bara måste leta på mina skisser för tulpan- och hällristningsvantarna (som jag har knåpat med på tråkiga stunder under hösten) och försöka sticka upp dem… Ola beklagade ju sig senast i morse över att jag sällan stickar något till honom, så jag kanske ska börja med hans hällristningsvantar. :)

Vad har jag då för stickförhoppningar inför 2009?
Jag håller ju på och stickar mig en tröja (ni vet, hon holkärms-Anna), och jag hoppas att jag ska kunna sticka fler tröjor/koftor till mig själv under året. Jag ser alltid massor av fina mönster på sådant jag vill göra, men sen blir det inte av att sätta igång eftersom det är stora projekt och min sticktid är ganska begränsad (jag jobbar heltid som lärare och det betyder 45 timmars arbetsvecka).
Jag hoppas givetvis att jag ska sticka många och fina sockor Sockklubben som ju startas om nu efter nyår. Förhoppningsvis kanske det även blir något herrmönster under året. Det är oftast svårt att hitta snygga och roliga sådana, men något enstaka hade varit skoj.
Jag vill även sticka mer flerfärgsstickning, och kanske rentutav färdigställa mina egenritade vantar (som jag skrev om ovan). (Ni ser ordvalet ”kanske färdigställa”, som sagt, min sticktid är begränsad så jag gör mig inga illusioner!) :)
Något jag definitivt ska göra (tämligen snart) är att sy ihop delarna till det som ska bli en stickad Shaun the Sheep. Jag stickade alla delarna i höstas, men jag har ännu inte kommit mig för att sy ihop honom. Vanligtvis har jag ingen direkt ångest inför att montera (det kan vara ganska skoj), men den här gången har det bara inte blivit av. Men, men, så småningom kanske även jag har ett stickat får i soffan.
En sak jag gärna skulle vilja lära mig – men inte nödvändigtvis under 2009 – är att tvåändssticka. (Jag misstänker att det är samma latenta gen som gör att jag gillar flerfärgsstickning som gör att jag tycker att tvåändsstickat ser riktigt coolt ut.) Jag har läst lite om tvåändsstickning, men jag misstänker att jag skulle behöver gå en kurs för att riktigt klura ut hur man gör på riktigt.
Och givetvis vill jag även klappa många nya fina garner… Nu närmast funderar jag på vad jag vill göra med mina två härliga härvor Manu som ligger här och fluffar sig. Det är trevliga bekymmer!

6 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Vilken härlig stickning du håller på med nu då!
God fortsättning på det nya året! :-)

Ansi sa...

Nu dricker jag teet jag fick av dig, det är jättegott! Den där Cardell kunde blanda han. ;)

Zan sa...

Snyggt mönster och mysiga färger! Får man fråga vad du undervisar i??

Annika sa...

Så duktig du är!! Jag älskar just vantar mössor och sockar i mönster av alla slag...får väl lova mig själv att jag ger mig på det detta år!!

God fortsättning!
Kram Annika

Annika sa...

Hej igen Linda!

Stickcafét är inne i centrala Kalmar - Medborgarskolan, Storgatan någonting....om jag inte minns fel.. Sen hade de även café i Nybro, Torsås, Färjestaden...så man kan fara runt hela veckan..=))

Kom med vettja!! Det hade varit jättekul! Hör av dig i så fall kan vi ta sällskap...

Kram Annika

Annika sa...

Glömde....i Nybro, Torsås och Färjestaden höll man till på bibblan tror jag...

Kram igen... Annika (mitt i grammisgalan)