måndag 25 augusti 2008

Rönnbärstider

Innan semestern var slut och vi fortfarande gonade oss i torpet för jämnan passade jag på att smita in på Helylle när vi var inne i Kristianstad en lördagseftermiddag. Affären är så fin och härligt inspirerande och givetvis full med små rara nystan och härvor av garn i olika varianter. Jag är väldigt svag för Färgkrafts garner och blev sprallig när jag hittade en korg med dessa entrådiga färgexplosioner.Med mig hem följde en härva (numera nystan) i en höstig härlig nyans som Färgkraft kallar 'Rönnbär'. Nog är det rönnbärsrött allt! :) Nystanet har talat om för mig att det vill bli en cirkelsjal i Elizabeth Zimmermann-stil, komplett med Gull-mönster och allt. Och det är ju tur det, eftersom jag har ägnat ett antal timmar denna sommar med att läsa Elizabeths finurliga bok Knitter's Almanac. ;)

Jag ska börja pilla med min cirkelsjal så fort jag är färdig med mitt pågående projekt. För ett tag sedan hittade jag ju ett Shaun the Sheep-stick-kit, så just nu är det fårstickning som gäller. Jag har tre små taniga ben kvar innan det är dags för fyllning (jag förespråkar polyesterstuff, inte katrinplommon - haha!) och ihopsömnad. Han blir söt, Shaun, även fast garnet som följde med i kitet är en riktig akrylmardröm. Huga, vad det gnisslar på stickorna!!! Jag ryser ända ner i tårna...

Stickamera-Ulrika har valt ytterligare en finfint mönster för Sockklubben. I september får man välja mellan att sticka Oak Leaf från Knotions eller DROPS Sockor med flätor från Garnstudio. För mig är valet enkelt, det blir Oak Leaf. De ser söta och mysiga ut, även om jag inte är så förtjust i alla aviga maskor. (Det tar säkert en millisekund mer att sticka en avig maska jämfört med en rät maska...) Jag skulle gärna vilja sticka fler av Sockklubbens sockor, men har hittills inte hunnit med allt jag vill... Men så är det i och för sig alltid. :)

4 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Kul att du är tillbaka på allvar! :-)

Vilket härligt garn du hittat!

Ansi sa...

Nu har jag svarat på din utmaning. :)

Emmas dagar sa...

"Fy-fy"-kristallen provade vi i början av sommaren, och det var vi och inte katterna som for illa!

Dessutom tyckte Tösen de var väldigt fina!...

Vi fortsätter med vattensprutan, och ibland slangen. Snart är det vinter och färre katter ute och traskar.

Frida sa...

Visst gnisslar garnet! HAr inte fått färdigt mitt får ännu. Alla delar är klara och nästan ihopsydda, men sedan tog det stopp. Är så tråkigt att montera..... Har fortfarande inte kommit iväg till Helylle, fast jag inte bor så långt därifrån. Bor man mitt i Skåne har man nära till allt :)