onsdag 25 juni 2008

Flyttanpassat garn och blå middag

Flyttpackningen går vidare. I förrgår packades denna låda...Alla garner, stickor och sticktillbehör befinner sig numera i en pappkartong med slutdestination Nybro. Där ska de bo tillsammans med oss i vår nya lägenhet. :) Det som inte har packats ner är mina två pågående projekt, den andra av Olas Uptown Boot Socks och mitt hemliga lingarnsprojekt. Tokigt nog har jag packat ner Olas första socka eftersom den låg tillsammans med övriga stickade tingestar, så det kommer att dröja ett tag innan kan kan modella med båda två på. Troligtvis är han bara tacksam om han slipper just nu, att bära flyttkartonger gör en svettig och då är man inte sugen på ullsockor.

Bära flyttkartonger ja. Vi har packat 37 banankartonger böcker (inklusive Historisk Tidskrift och Gärds Härads Hembygdsförenings tidskrifter), 16 dito med serietidningar och ett par med facktidsskrifter. Jag våndar över Olas nätta samling med dvd-filmer, den rundar uppåt 900 filmer vid det här laget. Flytten känns ändå ganska bra såhär långt, vi ligger i fas. Igår innan vi kröp till kojs städade vi klädkammaren, mycket välbehövligt. Vi slängde fem (!) säckar med skräp bara från det lilla utrymmet. Då hade vi redan sedan tidigare varit ute med fyra säckar från garderoberna på nedervåningen. Feng shui (eller hur det nu stavas) för hela slanten med andra ord... ;) Det är bara att konstatera: Vi behöver nog köpa lite nya kläder till hösten eftersom det vi hade var skit!

Blå Kongo är en spännande gammal potatissort med synnerligen fin blålila färg. Steker man raggmunk på sin Blå Kongo ser det nästan lite äckligt ut, men färdigt blev det mumsigt tillsammans med rårörda lingon.Till sist bjuder jag er på en spännande bild innifrån vårt numera nedmonterade vitrinskåp.Det var länge sedan vi tog ut alla glas och dammade, och det syns väl? Det Eiffeltornsliknande spåret i dammet är efter Olas absintsked, som har just Eiffeltornsform! :)

1 kommentar:

Korvmudden sa...

Det var tur du berättade vad bilden från vitrinskåpet föreställde för det verkligen som ett konstfoto. :)
Men jag måste medge att jag skulle inte våga ta mig an min egen bokhylla med tillhörande vitrinskåp utan skyddsutrustning.
Läkert med skedavtrycket.
/Carina