måndag 30 juni 2008

Allmänna Arhle-dagen

Dagens datum, 30/6, borde vara allmän helgdag på grund av almanackans namn; Elof och Leif. Elof och Leif Arhle är inte bara far och son, utan även skådespelare. Söderkisen Elof är den del av pilsnerfilmen och hans son är känd för mer moderna saker. Elof är en av Olas absoluta favoriter, och därför firar vid Ahrledagen här hemma idag. Hur firar man då en egen uppfunnen helgdag på bästa sätt? Givetvis kollar man på Elof Ahrle-film och dricker kaffe med kanelbullar!!!



Idag är det filmen Söderpojkar som gäller tillsammans med kanelbullarna. Det är en charmig liten sak med mysig musik och käckt humör. Ett favoritcitat från filmen är när Elofs karaktär skickar iväg sin mamma på kafferep med kommentaren: "Inte mer än arton koppar kaffe, morsan!"

Ett rart paket från AdLibris kom idag! Det innehöll en trevlig bok om Charlemange, en Jan Mårtensson-deckare och det mest spännande för er: "Knitters's Almanac - Projects for Each Month of the Year" av Elizabeth Zimmermann och "Fitted Knits - 25 designs for the Fasionable Knitter" av Stefanie Japel. Jag har bara läst lite kort i dem än så länge, men Zimmermanns bok är ljuvligt klurig och Japels som ett liten fin pralin, eller kanske ett stickat hallon. :)

Inga kommentarer: