tisdag 11 juni 2013

Intensiva roligheter

Förra veckan var en händelserik vecka, så händelserik att jag inte kommit i bloggläge förrän nu. Ska jag vara riktigt korrekt var det bara två dagar, fredag och lördag, som var osedvanligt händelserika, men det påverkade hela veckan innan och dagarna efter.

Slutet av vårterminen är ju alltid en extra arbetsam period om man som jag är lärare, men i år hade jag dessutom en studentklass. Studenten är ju en rolig tilldragelse, men det kräver en hel del fix och trix inför den stora dagen även om man bara är klassens mentor. Studentdagen i fredags den 7/6 var supertrevlig men väldigt intensiv och otroligt varm. Jag fick mer än fina presenter av min fantastiska klass (och dessutom ett mycket omtänksamt tal hållet till min ära!); ett presentkort på Ystad Saltsjöbads spa och två pioner att sätta i trädgården. Jag hoppas pionerna kommer att trivas, jag har planterat dem efter konstens alla regler!

I lördags den 8/6 hände en annan skoj händelse, dock i det något mindre formatet. Venestads byalag, där Ola sitter med i styrelsen, hade arrangerat en sommarvandring för byns barn (med föräldrar) med djurtema och tipsrunda. Första stopp var hos Aili och Lars-Göran och deras får, där Aili berättade om fåren och vallade med sin fina hund. Barnen fick klappa lamm och sedan gick vi vidare hem till oss där vi guidade runt bland hönsen. Vi hade förberett med att plocka ut dvärgsussexhönsen, orpingtondamerna och brahamatuppen samt brahmakycklingarna och vår lilla faverollefröken i småburar så att man lätt kunde se dem. Dessutom hade vi skrivit informationsskyltar, satt fram ägg för visning och massor med säd till barnen att mata hönsen med. Både barn och höns gillade det sistnämnda... :)

Därefter gick hela gänget upp till Vävablegan som är byns allmänning/grillplats och där väntade Hjalle med Frej, en av sina alpackor. Frej var helt klart dagens sötaste!Efter två tokintensiva dagar med bara roligheter var jag helt totalt slut. Jag känner mig ärligt talat fortfarande lite jetlaggad... Tur att det snart är semester!

2 kommentarer:

Kattis sa...

Vad härlig, med både studenterna och sommarvandringen! :)

Manduzana stickar sa...

Men åh, finns det något så gulligt som Alpackor? :)