torsdag 31 januari 2013

Tvillingvantar

Världens bästa tvillingar heter Nora och Felix och är barn till min kompis Anna (givetvis är jag väldigt partisk i frågan!). :) Jag har varit förkyld och haft feber ett par dagar och då har jag roat mig med att sticka småvantar till dessa mysiga ungar. Ett par lila/vita till Nora (med ett ganska misslyckat broderi på, men jag tror inte att Nora misstycker) och ett par blåmelerade/vita till Felix blev det, och Ola har fotograferat dem idag när jag jobbat för första gången den här veckan.Sticknördfakta:
Tumvantarna är stickade med bambustrumpstickor 4 mm och rester av Järbo Garns Raggi. Totalt 87 gram restgarn gick åt till två par vantar i storlek fyra år. Mönstret kommer även det från Järbo Garn, men jag lyckas tyvärr inte hitta tillbaka till det på nätet för närvarande. Jag tycker att vantarna ser lite stora ut, men barns små händer är alltid knubbigare än vad man tror så det löser sig nog (och om inte annat växer de nog i dem).

Mellan vantstickning och snorsnytande har jag även sticka på min Ingrid i finaste valnöts/skägglavsgarnet. Det kommer att bli en härlig sjal!Bilden visar inte alls hur vackert garnet är, egentligen är det varmt guldigt och inte så blekt som på bilden. Ingrid är för övrigt en väldigt trevlig sjal att sticka, det är tre spetsvarv från rätan som upprepas och bara aviga maskor från avigan så mönstret går utmärkt att lära sig utantill. Jag sticka med Addi Lace-rundstickor 3 mm.

Till sist, ett boktips på januari månads sista dag!Finfina kolakokboken/kakbaksboken "Pärlans konfektyr: Kolor, jazz och bakverk" av Abi-Kahlil mfl. är en toppbok om du gillar goda småkakor, kolor och är lite fascinerad av 30- och 40-talets husmoderskultur. Eftersom jag inte är lite fascinerad (utan snarare helt besatt) av gammal husmoderslitteratur, är den här boken ett modernt frosseri inte bara i godsaker, utan även i tips i hur man bäst lägger en äkta 40-talsfrisyr och i en snygg layout och härliga bilder som skulle ha stått sig i vilken som helst husmodershandbok från tiden.

4 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Så roligt att se garnet uppstickat!
:-)

Mimmi sa...

Fina vantar till fina barn. Sjalen kommer att bli jättefin.

Linda sa...

Jag hoppas på en riktigt mysig sjal, Mimmi!

Otaliga projekt sa...

Jag har inte lyckats med en enda spetssjal, men när jag surfar runt så verkar det som om ALLA lyckas med Ingrid. Måste nog ge den en chans....