fredag 30 december 2011

Ullgodis

Jag har fått en stor godispåse av Mimmi innehållandes detta:


Sex härvor Gästrike 1-trådigt från JärboGarn...


...och fyra nystan sockgarn!

Härligt!!! Sådana godispåsar gillar jag extra mycket! (Därmed inte sagt att jag inte gillar vanliga godispåsar, jag har en viss svaghet för dem med...) Anledningen till allt detta garn är att det har varit utförsäljning på Hanna Engs Eftr. (garnaffären i Sandviken), som har lagt ner. Tyvärr säger jag, nu finns det ingen garn- och handarbetsaffär kvar i Sandviken. Men Sandviksborna får väl hålla tillgodo med bandy... ;)

Apropå garnshopping, Garnkorgen har fått en väldigt snygg ny webshop! Jag upptäckte det häromdagen, förmodligen har ni redan sett detta... Snyggare men lättmanövrerad. Jag har inte provhandlat, men troligtvis är väl servicen precis lika bra som vanligt misstänker jag, blixtsnabb service är ju Marias kännetecken, speciellt om man är en återkommande kund. :)

Och apropå garnshopping, jag har utökat ullförrådet med tre nystan Raggi från JärboGarn.Det är alltid bra att ha lite extra sockgarn på lager, man vet aldrig när det kan behövas. Jag har massor av smårester av Raggi, men det är bra att ha ett par orörda nystan på lut.

Hela december månad (och för all del också en del av november) har ju ägnats åt att sticka julklappsvantar i mängd, så andra pågående stickningar har blivit lite eftersatta. Ett av dessa projekt är Uno-projekt C, ett par spiralsockor.Sockstackarn har legat halvstickad i botten av min ryggsäck och pendlat med mig till och från jobbet, utan att kommit närmare slutförande eftersom jag somnat så fort jag har satt mig på tåget. Nu är socka nr 1 klar, men eftersom Uno troligtvis kommer att födas med två fötter om någon månad finns det en poäng att sticka en socka nr 2 inom kort. Jag har varit lite skeptisk till spiralsockor, eftersom jag tycker det är ganska tradigt att sticka resår (och det här är ju endast resår, om än förskjuten). Men jag måste säga att jag verkligen gillar strukturen på den färdiga sockan, och jag tror att avsaknaden av häl är väldigt praktisk till små barn.

Nu under mellandagarna har jag även roat mig med att starta upp två ytterligare stickningar.


...VisaLisas finfina sjal Gratitude i ullmohair från Eskagården (mönstret köpte jag via Ateljé Norrgården och garnet berättar jag om här)...
...och en tokrandig handväska i akrylgarn från JärboGarn! Garnet och låsmekanismen till väskan (tillika en liten påse söta bjällror) fick jag av Johanna i julklapp. Kan bli hur knasigt som helst när det är klart! :)

Nu är det dags att planera nyårsmiddagen. Vad ska ni att äta för gott?

4 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Vad roligt att du har fått en massa nytt garn. Och jag ser fram emot att få se Gratituden växa. Jag ska nog också sticka en sådan, i framtiden ;)

sanna sa...

Vilken underbar godispåse! Ska bli roligt och se vad du tänker göra med Järbo Gästrike garnet. Håller med, Garnkorgen är riktigt snabb.

Garntrollet sa...

Vilken härlig vantverkstad du har haft (inlägget innan)! De ser fina, varma och mjuka ut vantarna!

Ikväll käkar vi lutfisk! Lite schysst oglamoröst :-o

Ha en trevlig nyåraftonkväll!

Sunna sa...

väskan väckte ett slags habegär i mig och vilka underbara godispåsar, ha en bra fortsättning