lördag 7 maj 2011

Från grylligt till gulligt

Bara för att det var synd om mig i förra veckan när jag var hemma från jobbet och hade magsjuka roade jag mig med att nysta garn och sedan lägga upp till en ny socka. (Trots att jag har massor av oavslutade stickningar, busigt!!!) :)Garnet är Schoppel Wolle's Boots Stärke i bomull, ull och lite konstfiber, inköpt på Helylle i vintras. Vissa garner är ju sådana som ser snyggast ut på härva, men när jag köpte just det här garnet var jag faktiskt lite tveksam till härvan, för jag tyckte att garnet såg lite grylligt ut. (Jag var mest intresserad av att testa ett sockgarn med bomull i!) Men när det väl var nystat blev nystanet fantastiskt snyggt, och uppstickat - oj, vad fint det blir!!! Jag stickar en helt normal socka på nya Addi-metallstickor. Jag slog till på nya i just metall eftersom jag alltid böjer eller splittar mina 2,5:or i trä eller bambu (som jag föredrar).

Om någon tycker att jag stickar långsamt, så ja, det är korrekt! Vi spenderar den mesta lediga tiden för tillfället med att gräva i trädgården och det är supermysigt. Vi har satt två nya äppelträd, planterat ett hav med smultronplantor och nu håller vi på och gräver en örtagård XXL. Trädgård är bäst på våren! :)

3 kommentarer:

Inger sa...

Jag håller också på men sockor i det garnet och tycker det blir så fint uppstickat. Vi tog in det i butiken under våren.

Tina sa...

Jag gillar busigt! :))
Nu blev jag svårt sugen på det fina sockgarnet. Spännande med bomull i stickesockar.

Tina sa...

Äsch... jag kunde inte stå emot, en härva beställd från Nystas webbutik... :)