måndag 11 april 2011

Dagens och helgens ditt och datt...

Elektrikern har varit här hemma idag och bytt ut vårt gamla proppskåp mot ett modernt, så nu kan vi både tvätta och diska samtidigt utan att huset riskerar att brinna ner till grunden pga överbelastning och elfel. Dyrt, dyrt, men en billig livförsäkring i det långa loppet. :) Det gamla proppskåpet med porslinsproppar är dock betydligt charmigare än det nya moderna, men som de sanna nördar vi är har vi sparat det gamla i syfte att använda som pynt vid tillfälle.

Helgen skulle ha inneburit koskitsnedgrävning i köksträdgården, men eftersom vi fortfarande inte hade avslutat vårt bokprojekt (nämnt i tidigare inlägg) fick det lov att bli det istället. Efter tre veckors sinnessjuk oreda i hela huset har vi nu böckerna på plats och ordning på torpet. Nu återstår bara att storstäda... Som plåster på såren för att jag inte fick tokgräva i landet åkte vi till Solhaga och köpte plantjord, penséer, narcisser, saxifragor och pustillor samt sättvitlök. Det är ju inte säsong att sätta vitlök nu, men det får lov att bli vårsådd i år istället för höstsådd. Ikväll har jag planterat alla blommor (inte vitlöken) i kruka respektive rabatt alltmedan grannens söta femåring har visat mig att han faktisk kan cykla utan stödhjul. Han har helt klart goda förutsättningar att utveckla god balans!

Det händer saker i Wenestads Byalag - kul! Här i byn har vi inte bara den sedvanliga valborgbrasan att se fram emot i år, utan även kosläpp och ölprovning. Det är jättekul att byalaget anordnar lite aktiviteter tycker jag, det behövs även sådant här ute på landsbygden.

Jag har stickat som en liten furie på Mimmis lingarnssjal de senaste dagarna, för att den ska bli klar till påsk. Detta ser just nu mörkt ut eftersom garnet börjar ta slut och jag har mycket sjal kvar... Ååååååh... Men, jag får se det positivt, det innebär bara att jag får göra en beställning hos YlloTyll, och vem vet vad mer som kan slinka med då?! :)

9 kommentarer:

boboviking sa...

Säljer Yll o Tyll svärd?

Tina sa...

Hihi, det är alltid risk att det slinker med lite mer än vad man tänkt, vid garnbeställning.

Linda sa...

Nej, älskling, YlloTyll säljer inte svärd. Men jag kan sticka dig ett om du vill! :)

boboviking sa...

De kanske har garn på battlemerchant.com?

Linda sa...

Haha, knäppis! Nej, de har heller inte garn, så vi kan inte sambeställa något till våra respektive hobbies. :)

boboviking sa...

Jo de säljer oljat grovt garn av ull och lin som man göra sig ett gladiatornät av...

Linda sa...

Sånt är nog inte så mysigt att sticka i... :)

Frida sa...

Visst är det lätt att nåt mer slinker med i varukorgen. Speciellt från Yll och tyll :)

Garntrollet sa...

Skönt med nytt proppskåp. Gissar att det är ett där man bara drar upp en liten spak när "proppen" går istället för att byta... Mycket smidigt! Vi har fått en ny spis! Den gamla kunde man bara ha två plattor på samtidigt, olika plattor varje gång så det var lite gambling!

Det är så retligt när garn inte räcker. Men som du skriver: då får man köpa mer :-)

Låter inte kul att ha spindlar i köksattiraljerna! Hu!!! Vi har förpassat vår spindel ut... mest troligt ingen dödlig, utan en mattvävarspindel, jag vågade inte riktigt studera den riktigt.

Ha en fin påskhelg!