fredag 23 juli 2010

Byggnadsvård i Gysinge och kyrkobesök i Högbo

Detta blir sista inlägget med bilder av typen "gjort-i-juli". :) Från Forsvik åkte vi vidare till Sandviken, där Mimmi bor och där jag är uppväxt. Under några mysiga dagar besökte vi bland annat Centrum för Byggnadsvård i Gysinge och Högbo Kyrka.

Byggnadsvården i Gysinge är ett fantastiskt ställe om du har ett gammalt hus, här hittar du allt från äkta linoljefärg via lampor och textilier till gamla dörrfoder och nyproducerade trädgårdmöbler i gammal stil. Vi köpte (Mimmisponsrad) linoljefärg till vår nybyggda groventré, en taklampa, textilsladd och lite annat smått och gott. Framförallt är ett besök på Gysinge väldigt inspirerande för att kunna se hur man kan göra med sitt hus och hur man kan färgsätta. Åk dit om du är i närheten eller kolla webshoppen!


ButikenPå kaféetFavorittapetDetalj av stolsryggBroderat sigill


Just det broderade sigillet tycker jag är så sött, jag skulle vilja göra ett stiliserat broderi av vårt lilla torp och sy på dukar och handdukar. Tänk vad fint! :)

Vi var även och kikade på Högbo Kyrka och gick runt på kyrkogården och letade gravstenar från sedan länge döda släktingar för att komplettera släktforskningen med.

1 kommentar:

Pixi sa...

Jättemysiga bilder !!=)