måndag 24 mars 2008

Annandagspåskpyssel

Är det någon som har noterat de senaste dagarnas rubriker på blogginläggen? Ja, alla innehåller ordet "påsk" på något sätt. Logiskt eftersom det är påsk, åtminstonde i någon timme till. Inte för att jag har någon särskild mening med det mer än att det råkar vara lite skoj, påsk för mig betyder snarare problem med chokladäggstiggande utklädda ungar än jesusande och andra allvarsamma saker. :)

För tillfället återupplever vi vår sommar genom att vi sitter och lägger in sommarens hemfilmer på datorn. Så småningom ska vi väl se om vi inte kan redigera dem lite och bränna ut dem lite prydligt. Det är inte utan att man börjar längta efter lite varmare väder när man ser filmerna!

Hur går det med påsklovsstickningen då? Jodå, min väldigt gröna sjal växer och blir längre. Jag har inte mätt den idag, men vi har lyssnat en del på senaste Harry Potter-boken på ljudbok idag så då har det blivit rätt mycket stickat. Ljudbok och stickning är för övrigt en utmärkt kombination, betydligt bättre än TV och stickning. Det är lättare att bara koncentrar sig på ett synintryck, dvs stickningen, och ett ljudintryck, ljudboken, än TV+stickning som liksom konkurrerar om synintrycken. Risken för att man ska sticka vilse i mönstret minskar med en ljudbok jämfört med TV... :) (Sen är ju Potter-böckerna bara så mysiga, så då stickar man extra bra. Det är nog inflytandet av Molly Weasley som gör det!)

Inga kommentarer: