lördag 15 februari 2014

Shetlandsull och vårtecken

När jag hade grunnat ett tag på mitt förra inlägg, kom jag på att jag missat ett mönster som jag också gärna vill sticka (och som jag tror att jag har passande garn till); Lewis. Som sagt, mycket att göra... :) Så jag får väl följa Sjömans-Elins råd som hon gav i kommentaren till förra inlägget - "Bara gör't!". :) Så får det bli, jag tror jag börjar med Flowing Lines.

Men, idag har jag inte stickat, utan spunnit. Jag har ju länge haft spelsaulammull på min slända, men inte slutfört den förrän idag. Nu är den uppspunnen, tvinnad tvåtrådig, tvättad och hängd på tork. Vadan denna plötsliga snabbhet kan man ju undra - men det är helt enkelt så att jag fått en ny, fin fiber från en mycket generös medstickerska som jag bara var tvungen att börja spinna! :)50 gr mysig shetlandsull i färgtoner som jag associerar till toner i kastanjenötens blanka skal. Färgerna är lite mer bjärta här på bilden än i verkligheten. Jättehärlig att spinna också; blir jämnt, fint och tunt! Shetlandsullen kommer från Wheeldale Wollcrafts. Jag återkommer om spelsaulammullsgarnet när det har torkat.

När jag var ute i trädgården idag hittade jag det här...Snödroppar! Mot stengärdesgården i soligt läge visserligen, men ändå - snödroppar! Bland alla kvardröjande snöhögar och is så finns det hopp om vår. Kristianstadsbladet rapporterade dessutom idag om att tranorna har siktats, och Ystads Allehanda skrev på sin Facebooksida att lärkan hade hörts i Gladsax på Österlen. Vi går härliga tider till mötes nu, det är ett som är säkert.

5 kommentarer:

Blenda sa...

Själv kan jag bli alldeles blockerad när jag har för många grejer jag vill göra, beslutsångest liksom. Och då är det ju ett bra råd att bara göra!

Älskar våren! Min rabarber har varit på väg upp sedan mitten av Januari, trodde den skulle dö när snön och kylan kom, men nu när allt smält bort så ser det ut att fortsätta växa bara.... :-)

Maria sa...

Det är nog en bra regel när beslutsångesten drabbar och tiden inte räcker till alla projekt man vill göra. Bara gjör´t! Har aldrig spunnet. vore kul att testa. Allt gott!

Sjömans-Elin sa...

Tummen upp på det! Kör så att stickorna ryker! :D

Manduzana stickar sa...

Vilken vacker ull!

Ulricha sa...

Vad härligt med tranor och snödroppar! Jag såg snödroppar igår och koltrastens sång börjar ta sig :-)

Det är ju så svårt att välja mönster! Det finns ju hur mycket fint som helst. Jag har inte än hittat något som jag ska börja på. Ska bli spännande att se vad du kommert att starta upp. Flowing Line är ju dundersnygg!