torsdag 27 juni 2013

Sockor in the making

Som tidigare nämnt började jag direkt på ytterligare ett par sockor när mina Himmelsskyarsockor var färdigstickade. Garnet till dessa fick jag av Mimmi i namnsdagspresent, så därför går dessa grönmelerade sockor under det passande namnet Namnsdagssockorna.Även dessa får extra långa skaft och stickas med Raggi på strumpstickor 4 mm.

Brahmakycklingarna har börjat bli riktigt stora nu, och de blir finare för varje dag. Även om de blivit större, har de fortfarande kvar sitt kycklingbeteende och springer och hoppar och busar. Jag antar att man skulle kunna säga att de är tonåringar nu. Ringmärkta har de blivit också, vi fick med ringar från uppfödaren som vi trädde på för ett par veckor sedan.Trädgården är verkligen fin nu, schersminen blommar och tävlar med pionerna om vem som doftar godast. Vi har varit en sväng till ÖSPAB idag och köpt oss lite nya växter; tre sorters allåkerbär, ett amerikanskt blåbär, ett fint kejsarolvon, en limegul ölandstok och en liten hasselbuske. Egentligen var det det amerikanske blåbäret som var syftet med resan, vi fick ett dylikt av Olas föräldrar vid födelsedagsfesten i helgen och man behöver har blåbär av olika sort för att få bär. Därför köpte vi ytterligare ett, men det fick visst lite sällskap hem i bilen... :)


Ölandstok, 'Lime Light'Stjärnflocka, Astantia major, en av mina favoriter!

1 kommentar:

Ulricha sa...

Ännu mer fina raggisar! :-) Jag har beställt (och redan hunnit få hem) raggsocksgarn. Mitt första! :-) Det blev Kampes raggsocksgarn. Ska testa ditt mönster, först ett par till mig och sedan ett par till sambon. Funderar på att sticka dem från tån upp och med stickor 3,5 mm.

Jag tror att jag endast sett knallgula ölandstok, fint med så bleka. Och fina kycklingarna! Så vacker fjäderdräkt.