onsdag 26 juni 2013

Himmelsskyarsockor

Idag regnar det från himlen, och jag passar på att fästa trådarna på mina Himmelsskyarsockor. De har varit klara några dagar, men eftersom vi har haft stort födelsedagskalas för tjocka släkten (Ola har fyllt, och jag ska fylla) och dessutom en liten datorincident så har de inte blivit helt klara förrän precis nu.

Himmelsskyarsockornas namn kommer sig av att jag tycker mig se moln med olika grad av regnfylldhet i färgerna, från fluffigt vitt till mörkaste åskskur. Regntemat passar bra idag när det är genomgrått och regnar så både jag, sockor och kamera var ganska fuktiga efter en snabb fotostund vid torkvindan.

Sticknördfakta:
Sockorna är stickade med JärboGarns Raggi (mitt standardgarn för tjocka sockor) från mitt lilla garnförråd, och jag har totalt använt 141 gram och stickat på bambustrumpstickor 4 mm. Jag tror att färgställningen heter 1531 om man kikar på produkthemsidan. Jag har gjort lite längre skaft än vad jag vanligtvis gör, och därför lagt upp fler maskor (52 m) än brukligt från början och sedan minskat till 44 m (som är det maskantal som jag vanligtvis stickar sockskaft till mig själv på). De långa skaften kommer att bli härliga i vinter när golvdraget är som kallast. Det var ganska skoj att sockorna blev så lika som de blev, för det var inget jag tänkte på när jag startade socka nr 2. Dessa har varit pendlarstickning till en början, så socka nr 1 låg sannolikt långt nere i väskan i en plastpåse när nr 2 påbörjades.Jag har redan börjat på ytterligare ett par långskaftade tjocksockor, i gröna nyanser den här gången. Jag fick nämligen sockgarn av Mimmi när hon kom nedresandes häromdagen, så då var de lika bra att göra slag i saken och sticka ett par till, för då blir det dubbelt så trevligt i vinter.

2 kommentarer:

Ulricha sa...

Nä nu rackars måste jag sticka raggisar (har ju aldrig gjort det!)

:-)

Supersnygga. Och vilka härliga färger, jag älskar blått och grått. Jag ska nog köpa raggisgarn och föja ditt mönster... Jajamänsan....

Vad roligt att ha så fina strumpor till kalla vintern.

Ulricha sa...

Tack för tuppidentifieringen! :-) Nu har jag artbestämt min första tamfågel :-) Han är verkligen stor och låter som han går omkring och "småpratar" hela tiden.

Nä nu ska jag surfa iväg och näthandla raggisgarn :-) Fast det låter som väldigt stora strumpor: jag stickar mina med tunnt strumpgarn och stickor 2.5 mm över 56... kanske får jag lägga upp lite färre. %2 maskor på stickor 4 låter mycket... eller så tar jag mindre stickor, jag stickar ganska löst.

Ha en fin helg. Och hoppas att ni får finfint väder.