söndag 19 augusti 2012

Värme gynnar tröjstickning

Jag var ledig i fredags och har därför haft långhelg, och den här varma helgen har bjudit på mycket sticktid. Vi gjorde ett tappert utomhusförsök i förmiddags då vi skördade återstoden av bondbönorna samt grävde upp potatisen, men det var för varmt för att röra sig, så vi gick in igen. Nu ikväll läste vi på en känd kvällstidnings hemsida att Kristianstad haft årets högsta temperatur idag med 31,3 grader i skuggan.

Sticka i bomullsgarn går dock utmärkt i värmen, så min glesstickade oversize-tröja i Garnstudios Paris har vuxit ordentligt. Kroppen är färdigstickad och jag har nu påbörjat ena ärmen. Jag tänker mig halvlånga eller trekvartslånga ärmar, vi får se hur långt det bruna garnet räcker. Kroppen avslutades med ett varv vitt och sedan avmaskade jag i vitt och runt halsen har jag tänkt virka en liten kant i vitt också. Ja, virka, vi får se hur det går. (Förväntat resultat är en baklängesvirkad kant, handkramp samt ett nytt ordförråd av svordomar.) ;)Den ser ju lite skrynklig ut i nuläget, men jag misstänker att bomullsgarnet kommer att släta till sig lite när jag tvättar det.

4 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Tycker tröjan ser väldigt luftig och härlig ut.
Hur många nystan räknar du med ska gå åt?

Manduzana stickar sa...

Usch, det är jobbigt när det blir sådär varmt!
Tröjan ser ut att bli riktigt fin :)

Emmas dagar sa...

Tack!

Ulricha sa...

Tröjan ser jättefin ut. Härligt med bomullströjor, även om det börjar bli lite svalare i luften! Jag funderar på att också sticka en bomullströja...

Vi har ingen tillsats till vår salladsslunga, vi köpte den billigaste, 49 pix på Classe O :-)