onsdag 29 augusti 2012

Bruten bloggtorka

Det var länge sedan det bloggades här sist och det har två orsaker. För det första är mina elever tillbaka i skolan, och det tar alltid en liten stund innan man har återacklimatiserat till att tänka i högre hastigheter än semestertempo. Högt tänkartempo gör Lindor trötta... :) För det andra, och det som är den övervägande orsaken, är att jag har stickat som en furie på ett litet hemligt projekt. Det förblir hemligt ett par dagar till, men sen så ska även det få synas här! :)

Jag är medlem i Online Stickcafé på Facebook, och för ett par dagar sedan la Barbro W. (hon har en fin blogg där hon visar massor av vackra stickprojekt, och har mängder med fina och välskrivna gratismönster) ut ett erbjudande om att delta i en minikurs i tvåändsstickning över nätet. Givetvis kunde jag inte motstå detta och anmälde mig. Barbro har gjort en superbra instruktion med bilder för hur man rent praktiskt gör, och sedan har hon lovat att man får ställa hur många frågor man vill. Hon är en modig kvinna, risken finns att det blir många frågor! :) Det ska bli kul att experimentera med under hösten.

Annars har jag ännu inte stickat klart min bomullströja från förra inlägget (den har fått göra en paus under mitt hemliga projekt, som förutom att vara hemligt också hade en tidsfrist) och inte heller mina fina Törnen-vantar, så jag har massor av rolig stickning att ägna mig åt. Jag skulle även vilja sticka mig en ny vintermössa/basker så att jag är lite up-to-date till den kommande säsongen också!

2 kommentarer:

Ulricha sa...

Det låter superkul! Lycka till och hoppas att det blir roligt.
Jag söker också efter ett mönster till en höstbasker, tänkte använda ev. något handspunnet. Eller 8när jag tänker efter) Rowan Felted Tweed som jag har någonstans...

Hoppas att ni och fåglarna får en fin helg! Jag funderar fortfarande lite då och då på den stora fjädern som du hittade :-)

Inger sa...

Häcken full låter det som.