lördag 7 juli 2012

Venestads stoltaste femåring!

Vem är det? Jo, naturligtvis bloggen Ulliga, gulliga, färgglada!

För fem år sedan bodde vi i Köpingsvik på Öland, och under en väldigt varm sommar (då vi satt i timtal på balkongen som var den enda platsen med uthärdlig temperatur) grodde tanken om att starta en stickblogg efter som jag drabbats av stickgalenskapen på allvar (sticka har jag visserligen kunnat sen jag var riktigt liten eftersom Mormor lärt mig) samt att jag hade börjat läsa olika stickbloggar och blivit så otroligt inspirerad av dem. Under dessa fem år har det hänt mycket både för mig som person och framför allt har jag stickat mycket och haft väldigt roligt under tiden jag bloggat. Under de senaste två åren har jag framlevt som tågpendlare, vilket har gjort att både antalet inlägg och stickningar har blivit färre eftersom dagarna blir kortare och jag tröttare. Intresset för att sticka och att lära sig mer om stickning har dock inte förminskats, snarare tvärtom! (Och om nu någon säger att "- Men kan du inte sticka på tåget då?" säger jag "- HA!". De pendlaravgångar jag åker är så överfulla att man får vara tacksam att ha en sittplats, att försöka röra sina armbågar är en lyx att stilla drömma om. Dessutom sover jag oftast på tåget eftersom jag åker så tidigt respektive sent och det är skööönt!)

Bloggens namn kommer ursprungligen från en tidningsannons som sålde kattungar med just rubriken "ulliga, gulliga, färgglada" och en av dessa kattungar kom vi att köpa. Hon heter Monza och är vår lilla rödvita fluffboll till katt sedan 12 år. Fokus för bloggen har under hela tiden varit stickning och andra ullrelaterade saker, men även en hel del katt, trädgård och vardag har smugit sig in. Under det senaste året har det även slunkit in en och annan höna bland inläggen. Startdatumet för bloggen 7/7 2007 är inte medvetet valt, men väl så praktiskt eftersom det var min lilla Farmors födelsedag och därför har jag haft lätt att komma ihåg bloggens "födelsedag". (Detta är ju inte livsavgörande på något sätt, men ganska skoj.) Syftet med bloggen har och är att föra någon slags journal över det jag stickar och vad jag tänker kring det (samt andra saker som händer och sker i mitt lilla universum) i huvudsak för mitt eget höga nöjes skull, men förhoppningsvis tycker även någon annan att det är trevligt att läsa också. Tack till er som kommenterar, det är alltid lika kul att läsa! <3

Så: HURRA, HURRA, HURRA, HURRA för Ulliga, gulliga, färgglada!!!

Idag har jag fått födelsedagspresenter, inte för att jag får några med orsak av bloggen, utan att jag får för att jag själv fyller år om några dagar. Jag träffade nämligen min söta vän Anna idag och vad hade hon köpt åt mig om inte......"Vampyrstickning" av Genevieve Miller!!! Jag lånade den här boken på biblioteket i slutet av förra året, och utifrån den stickade jag 'Shapeshifter Shrug' (aka vampyrstickningen - ja, jag vet, den har varit en seg långkörare här på bloggen och jag har fortfarande inte visat den här i färdigt format, men om någon dag så kommer vi till det också!).Detta är den svenska utgåvan av boken, så här heter samma mönster 'Bolero för hamnskiftare'. Om man är hamnskiftare innebär det att man är kapabel till att skifta skepnad, dvs som en varulv gör; från människa till varulv. Det har jag inte tänkt på förrän nu, så kanske borde jag ha kallat min vampyrstickning för varulvsstickning.
Hursomhelst är boken en utmärkt födelsedagspresent till mig eftersom jag verkligen gillar den här stickboken och kan tänka mig att sticka fler projekt ur den. Tack Anna! :)

4 kommentarer:

Bettan sa...

Grattis till din bloggfödelsedag!! Det är roligt att läsa om dej i din blogg. Kram sytanten

Mimmi sa...

Grattis ulltotten.

Linda sa...

Tack Mimmi! :)

Ulricha sa...

Grattis till dig och bloggen!!! Tänk, 5 år! Det är inte illa. Och vilken fin blogg du har dessutom. Grattis igen :-)