söndag 22 juli 2012

Istället för fem måsten - en lista!

Jag har inte åstadkommit någon bild på 5 "måste"-saker idag, för vi har gjort andra saker. Så jag gör en liten lista på fem saker som jag tycker är lite småtrevliga istället, men om de är några måsten vet jag inte för det där med måste kan ju betyda så många saker. Saker som är man tvingas/måste gör och som är negativa, och saker som man vill/måste göra är ju som bekant helt skilda saker. Och sen har vi saker som man bör/måste ha för att vara någotsånär anständig (t ex tandborste och deodorant) och sådant man bara vanvettigt vill/måste ha (t ex det lyxiga garnnystanet eller ny handväska). Osv... Tolkningarna är många på detta tema... :) Så, här kommer en liten lista på vill/måste-saker som jag tycker är trevliga att ägna mig åt, helt utan inbördes ordning:

1. Vara ledig. När man är så ledig att man har tråkigt vet man att det är en bra ledighet, för nästa steg från tråkigt är kreativt. En stressad hjärna är sällan en kreativ hjärna. Ola och jag är experter på att ha så tråkigt så att vi har roligt!
2. Sticka. Givetvis, eftersom det här är en stickblogg. Jag gillar att sticka, det är ett rent nöje och en avslappning, det är kreativt, roligt och meditativt på en och samma gång. Och det kan vara utmanande, klurigt och till och med svårt när man lär sig nya saker. Och traditionsbärande... Och... :)
3. Vara hemma. Jag gillar att vara hemma och skrota, gå en runda i trädgården, baka något, klappa en katt, mata en höna och mysa med Ola. Mitt hem är väl inte min borg (jag har aldrig riktigt begripit det uttrycket), men det är ett förbannat mysigt ställe!
4. Läsa böcker. Läsa är alltid trevligt, alltifrån deckare till facklitteratur. Och jag lyssnar en hel del på ljudböcker också, det är riktigt skönt som omväxling.
5. Se på gamla TV-serier på DVD. Här hemma är vi dåliga på att följa pågående TV-program/serier, men vi ser gärna på gamla serier på DVD eller de nya program vi faktiskt vill se på SVTPlay. Just nu konsumerar vi gamla avsnitt av Dallas och brittiska deckare på DVD.

2 kommentarer:

Borgmästaren sa...

Tack för fin kommentar hos mig. Instämmer i dina måste-saker, fast jag hade kanske bytt ut tv mot bakning.;-)

Mille sa...

Det var en liste jeg kan si meg helt enig i :)
Fortsatt god sommer!