måndag 12 september 2011

Nöjesläser ni också stickmönster?

Den 7 maj i år skrev jag om att jag hade börjat sticka på ett par sockor i bomullsblandat ullgarn; Schoppelwolles Stärke. Igår stickade jag klart den första sockan! :) Den är fin och väldigt skön, så tanken är att den ska få en maka inom kort.

När jag inte stickar på sedan länge påbörjade stickningar klurar jag på mitt nästa projekt: torgvantarna som jag saknar mönster till. För mig är halva projektet att göra mig en mental bild av det som ska stickas för att förstå hur jag ska göra. Att t ex klura ut hur en stickning ser ut från flera håll gör att jag oftast förstår hur jag ska göra/sticka, även de gånger då jag har ett aldrig så pedagogiskt mönster. Detta fenomen gör också att jag gärna "nöjesläser" stickmönster... Då får jag ju klura på dem mer än en gång! Utan tvivel är man inte riktigt klok! :)

2 kommentarer:

Garntrollet sa...

Jag läser aldig mönster innan jag börjar sticka efter dem. Om jag läser innan begriper jag ingenting, jag måste ha stickningen framför mig för att begripa. Jag är nog väldigt tvärtom än dig: jag chansar nästan alltid, väljer ut mönster jag gillar. Det ska bli spännande att få se (hoppas att du bloggar om det) dina torgvantar växa fram.

sinneskatten sa...

Jag förstår precis vad du menar, det färdig resultatet har en sekundär betydelse, det är att lösa problemet som är det stora nöjet.