söndag 3 augusti 2014

Utflyktstips gånger två

Såhär i semestertider är det väl läge att komma med utflyktstips tänker jag... Så här kommer två sådana, båda långt ute i ingenstans i det skånska landskapet. Via länkarna kan du få veta hur du hittar till respektive ställe. Bilderna är tagna med mobiltelefonen och kanske inte sådär 100-procentiga, men båda ställena jag tipsar om är mer än mysiga och värda att besökas!

Första utflyktstipset är Sporrakulla gård utan för Sibbhult i nordöstra Skåne. Sporrakulla är en välbevarad gård från 1600-talet, som ligger i ett vackert kulturlandskap med en och annan gravhög. (Eller vi misstänker att det är gravhögar, de finns inte uppsatta på Riksantikvarieämbetets kartor på hemsidan i vilket fall.) Glimåkra hembygdsförening har vissa aktiviteter på gården, men det är en väldigt trevlig plats att åka till med en picknickkorg. Vi var där förra veckan, tillsammans med Olas föräldrar och deras lilla nyinförskaffade hund, en söt liten shih-tzu (tibetansk palatshund tror jag det heter på svenska).Det andra utflyktstipset går till en kombinerad byggnadsvårdsbutik och kafé, nämligen till butiken Färg från Förr och Kafé Kagan. Även detta ställe ligger långt från allfartsvägen, nämligen på Kagarps boställe i Hörby kommun. Vi var där idag, och det var en mycket mysig butik där jag ville ha typ allt från den råa linoljan till tablettaskarna. Kaféet bjöd på goda kakor och kaffe i porslinskanna, och kunde drickas antigen inomhus (där du fick lyssna på gamla stenkakor) och ute i bersån. Eftersom det var så varmt valde vi att sitta ute, och då blev vi uppvaktade av en liten flock söta dvärghöns som mer än gärna delade vår morotskaka med tjock yoghurt och vinbär med oss samt en mysig liten katt som ville bli klappad. Vi kommer garanterat att återkomma hit, för turen i byggnadsvårdsbutiken gjorde oss renoveringssugna igen.

3 kommentarer:

Charlotte kaae sa...

Hvor skønne billeder.

Linda Jeg forsøger at finde din mail, da jeg gerne vil sende dig noget information om et nyt sted på nettet for os der strikker. www.woolspire.com

Woolspire er på vej ind på det svenske marked og siden bliver på svensk. Hvis jeg må fortælle dig mere om Woolspire på mail, så send mig en mail på knitting@bykaae.dk, så vender jeg tilbage. Ellers skal du blot ignorere denne henvendelse.

Jeg vil nyde at følge din blog.

Hilsnen
Charlotte

Anonym sa...

Tack för tipsen!
Katharina

Linda sa...

Tack för kommentaren, Katharina!