torsdag 11 oktober 2012

Den där pälsiga...

Om någon undrar vad det är för pälsigt jag klappar på i förra inlägget med Lingon-halvvantarna, så är det den här lilla kattdamen...



Jojomensan, det här är lilla Ickx. Eller lilla och lilla, hon är en rejält stor Maine Coon-fröken med väldigt sympatiskt lynne.

Idag har för övrigt varit en spännande dag i hönsgården, då vi har släppt ihop våra nya blandrasunghöns med övriga flocken. Ibland går det bra, och ibland går det mindre bra (dvs nykomlingarna kan bli hackade av de äldre hönsen), så det var lite läskigt. Men idag gick det fint och våra unghöns verkar ha accepterats av gänget. De har ju gått i en egen liten gård inne i den stora hönsgården så de har kunnat se varandra under nästan en månads tid, förmodligen har det underlättat. Jag vet att flera av er vill se bilder på unghönsen, håll ut! Det kommer, det kommer. Det har regnat så mycket de senaste veckorna/månaden att jag inte velat släpa ut kameran i vätan och leran, men nu är det ju kallt och klart så förhoppningsvis kanske även jag träffar uppehåll, dagsljus och höns på samma gång. :)

2 kommentarer:

Mimmi sa...

Hoppas de små liven blir riktigt accepterade. De kanske är så små längre förresten.

Linda sa...

Nja, de är inte jättesmå längre, de har vuxit ganska mycket.
De har blivit ordentligt accepterande, ikväll sitter hönorna tillsammans på pinnarna och sover. :)