fredag 25 november 2011

Julklappsstickar och ger Gävletips

Stickandet pågår i tysthet, eftersom det knåpas på julklappar. Tre stycken är klara än så länge (inte riktigt det jag planerade för från början, men det här blir superbra det också!) och ett par till är på gång. Hemligt, hemligt...

Så istället för garnbilder blir det lite länktips idag. Jag är ju uppvuxen i Sandviken, så för mig är Bocken i Gävle en decemberklassiker. Ska den överleva ända till jul? Klarar den sig över nyår innan den brinner? Spänningen är olidlig varje år... ;) Givetvis är Bocken ett kommersiellt hittepå, men lite kul är det. Numera befinner vi ju oss i det virtuella årtusendet, så givetvis har Bocken både webkamera och blogg. Kolla gärna, för lite spännande är det! Om inte annat är det kul att se Gävle centrum med söder i bakgrunden. Om man åker upp för backen bakom bocken och sedan tar höger hamnar man där min farmor bodde under min uppväxt. Om man vill stanna och fika på vägen ligger mysiga Konditori Lido med 50-talsinredning halvvägs upp i backen på höger sida. Har du vägarna förbi är Lido väl värt ett besök!

3 kommentarer:

nitsirk sa...

Hej! Tack för din kommentar på min blogg! Angående din fråga så är det som du trodde, jag har ökat jämnt över tröjan. Det kallas för att sticka ett ok och ger en rund halsringning till skillnad mot raglanökning som blir fyrkantig.

Garntrollet sa...

Du är så snäll som stickar julklappar, själv stickar jag bara till mig själv! :-) Näe, inte riktigt... kanske... jag har inte bestämt mig än.

Hoppas att du lägger ut bilder på de klappar du har stickat så att vi får se dem senare!

Jag har haft tillvänjning (?) med vinterskor = jag har segat omkring inomhus i fejk-uggs hela hösten/vintern. Vi har så golvkallt att det är det enda som hjälper, inga mer kalla fötter!

Ha det bra! Hoppas att även hönsen/tuppen har det bra. Hade ni blåsigt igår?

Garntrollet sa...

Det var tur att hönsen/tuppen höll sig inne när det stormade, jag såg på nyheterna igår och det var ju en förfärlig blåst! Jag tänkte att det var tur att stormen kom på vintern och inte på sommaren då så många djur går ute. Så ni kanske till och med får "jula-ägg" (tänker på påska-ägg!)

Vilken tur att ni slapp strömavbrott. Och tre spruckna rutor kanske inte var så farligt, med tanke på hur det såg ut på västkusten. Jag hörde att det var 11 meter höga vågor ute vid Väderöarna (förvisso till havs, men ändå).