tisdag 2 mars 2010

Tomater i massor

Jag är i en lätt euforisk stämning ikväll, eftersom jag precis har sått årets första omgång frön! I år blev det tio sorters tomater, alltifrån välbeprövade 'Gelbe Dattelwein' till helt nya picknicktomaten 'Voyage'. Jag hoppas att de gror snällt. Utöver de tio sorternas tomater satte jag även petunia ('Strawberry Sundae'), slanggurka ('Futura') och gul paprika ('Golden Calwonder'). Om ett par veckor blir det nog lite mer blommor, men innan dess ska jag även så lite perenner tänkte jag, men jag behöver några nya småkrukor till detta. Och snart är det även dags för fler grönsaksplantor... Oj, så jag längtar efter att få börja gräva i trädgården nu, men det är fortfarande väldigt mycket snö kvar. Dock har snödropparna börjat kika upp längs vår varma södervägg, så nu finns det hopp om livet och våren!

5 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Sådd och snödroppar! Åh, vår! Här har vi meterhög snö överallt. Nu längtar jag, om möjligt, ännu mer hem till Småland...
Jag kanske också ska så något så jag får lite vårkänsla här också :-)

Sunna sa...

Menar du att det är dags för tomatsådd?

Anna-Britta sa...

Den som kunde säga att snödropparna börjar synas men här i norrland lär det dröja -14,3 grader så det blir konstgjorda i så fall kanske någon har ett stick eller virkmönster.:-)

Lotta sa...

Hej, det finns en våblomma till dig att hämta på min blogg/Lotta

Emmas dagar sa...

Du har fått en utmärkelse av mig :-)