tisdag 30 juni 2009

Linda är tillbaka!Jepp, Linda är tillbaka i cyberspace. Bilden ovan kallar jag "Sommarkväll i Venestad" och det är precis vad det är nu, även om det för tillfället inte alls ser ut så. Ikväll är det kvavt och molnigt och åskan har mullrat på avstånd i flera timmar.

Igår slutförde vi det sista på flytten (jämmer och ve vad jobbigt det var!) så nu är hela torpet belamrat med flyttkartonger igen, och idag började Internet fungera igen efter förflyttningen av abonnemanget. Med andra ord, vi är någotsånär på plats som fastboende venestadianer nu! :)

Bortsett från flyttandet har de första två semesterveckorna varit trevliga. Jag har bakat massor av matbröd, Ola har fyllt år och inför detta bakade vi en drös småkakor, vi har tagit det lugnt och myst i trädgården, vi har sett trevliga engelska deckare på TV och DVD och idag har vi firat vår egen helgdag, Ahrledagen. Idag har nämligen Elof och Leif namnsdag, och om man sätter namnet Ahrle bakom dessa förnamn får man far och son, Elof och Leif Ahrle, båda skådespelare. Eftersom Elof var filmcharmör och söderkis av den gamla skolan (och en av Olas favoriter) firar vi alltid den 30/6 med eftermiddagskaffe med dopp och en svartvit film. Det är en mysig tradition. Idag såg vi "Åh, en sån grabb!" från 1939. Det är en spännande film om bilkörningens svåra konst kombinerad med en söt liten romans. Sickan Carlsson spelar den kvinnliga huvudrollen med bravur.Filmaffischen går inte av för hackor den heller.


Jag har dock inte stickat särdeles mycket dessa två veckor. Den första av kiltsockorna är strax färdig och jakten på fodertyg till Knyttprojekt B.1 är påbörjad, men annars har jag inte hunnit med så mycket. Men inspirationen är det inget fel på, det är bara en myriad av flyttkartonger som kommit i vägen. Så vänta bara, här ska det stickas!

2 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Vilken kul Ahrle-tradition ni har.

Ansi sa...

Wee, välkommen tillbaka! :D