söndag 26 juli 2015

Julklappen som ändrade form

Nu är det dags att visa ett av de färdigstickade projekt som har varit klara sedan början av juni, men som jag inte fått tummen ur att färdigblogga förrän nu. Det första projektet är ett par helt vanliga raggsockor, som kräver en liten bakgrundshistoria för att komma till sin rätt.



Vid terminsavslutningen i julas (dvs december 2014) insåg jag att jag inte köpt någon julklapp till julklappsutdelningen som vi i personalen brukar ha på mitt jobb, och i brist på annat kastade jag in ett presentkort på en kurs i hur man stickar sockor. Min jobbarkompis Vilma fick presentkortet, och lyckligt konstaterade hon att hon kunde sticka, men att hon aldrig hade försökt sig på sockor. Det tyckte jag lät som ett bra utgångsläge för att ha en liten sockstickarkurs tillsammans med Vilma (som förutom att kunna sticka också är en väldigt rar person). Nu blev det så att sockstickarkursen aldrig blev av, av en rad olika skäl. När jag fick reda på att Vilma skulle byta arbetsplats i juni, så snabbstickade jag ett par raggsockor till henne och gav henne dessa tillsammans med en liten sockstickarkurs i pappersformat som avslutningspresent. Det är ju inte riktigt samma sak som att lära sig sticka ett par IRL, men Vilma uppskattade sockorna och gesten samt att jag hälsade henne god jul istället för trevlig sommar. ;)



Sticknördfakta:
Helt vanliga raggsockor stickade med Falkgarns Sport (70% ull, 30% polyamid) i sorbetfärger och bambustrumpstickor 4 mm. Jag minns inte hur långt skaftet och foten är, men jag har använt mitt vanliga basmönster med förstärkt häl som mormor har lärt mig och som jag kan utantill. Totalt gick det åt 122 gram garn, motsvarande 183 meter. Förhoppningsvis kommer Vilma att ha glädje av sockorna.

1 kommentar:

KatarinaZA sa...

Julklappen som keeps on giving, på sätt och vis.