söndag 21 september 2014

Sommarfrukt

Hej, stackars negligerade blogg! Hur mår du, bloggen? Bra att du mår fint, och jotack, jag mår också rätt så bra. Nu har september stannat av och slutat snurra fram i höghastighetswienervals, vilket är väldigt trevligt. September är ju i mitt tycke den första höstmånaden och ingen sommarmånad, men jag tycker ändå det är dags att presentera sommarfrukt i två varianter.Den första sommarfrukten är frukt som har vuxit och mognat under sommaren, nämligen äpplen. Vi har tre äppelträd, alla tre ganska nyplanterade med trädmått mätt (eller, de har stått på sina platser ett par år), men vi har aldrig fått någon frukt. I år har ett av pelaräppelträden, av sorten 'Polka', satt otroligt fina frukter. Sju stora och fina äpplen blev det, som nu är uppätna i form av två äppelpajer. Vi har även ett annat pelaräppelträd, 'Bolero', som också har satt frukter i år. De har blivit mindre och lite knöliga (men verkar inte angripna av något, så jag antar att de är knöliga till sin natur), och några har hönsen ätit, men jag har tagit in de sista (och största) för egen konsumtion. Vårt tredje äppelträd, ett Gravensteiner, har inte satt några äpplen alls i år heller, tyvärr.Den andra sommarfrukten är ett jättefint topsband i merino och silke från Limmo-design vars färgställning heter just "Sommarfrukt". Jag beställde det som en liten present till mig själv i början av september, och sedan det kom har det legat här i min korg och sett tjusigt ut. Jag funderar på att dela upp det här bandet i delar med en färg i varje, och sedan spinna varje färg för sig och tvinna dem tretrådiga. Kanske kan de sedan användas tillsammans i något flerfärgat projekt. Vi får se...

Något som varken ser ut som frukt eller är frukt är Olas sobra sockor. De är numera en hel och en halv socka, och endast foten återstår på den andra. Förhoppningsvis hinner jag pendelsticka foten under veckan som kommer. Under valvakan förra söndagen påbörjade jag ett litet snabbstickat projekt, nämligen mössan Sleepless. Jag avslutade den under måndagen eller tisdagen, så nu har jag en ny höstmössa. Det som är extra kul med den här mössan är att den är stickad i shetlandsgarnet jag spann i våras. Det är en riktigt cool känsla att sticka ett användbart plagg av garn man själv har spunnit, måste jag säga. Ett färdigbloggningsinlägg kommer så snart som mössan är tvättad och sträckt, just nu ligger den i kö för tvättning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda!
Har du möjligtvis en mailadress? Jag har en stickrelaterad fråga
Maja

Linda sa...

Det har jag.
linda punkt onsarp snabela gmail punkt com
Ta bort mellanrummen och ersätt punkt med . och snabela med @. :)

Ulricha sa...

Vilka fina äpplen och vilka härliga färger på ullen! Merino/silke är ju underbart mjukt och varmt!

Fina alla sockar du har stickat, gillar färgerna på alla. Tre par är inte illa! Själv har jag gått i stickträda, har endast stickat en disktrasa i lin (som jag ska ge mamma i julklapp, tror jag).

Vad fint det var med upphängda chilis! Otroligt intensiv gul färg (jag har helt plötsligt börjat gilla gult och orange!)

Tur att stickan återfanns på tåget, hurra för människor som hjälper till.

Jag har börjat fundera på vilka garn jag ska använda till att sticka ett par strumpor i avbruten mosstickning (hette det nog... jag var tvungen att googla hur man lade upp en virkad uppläggning till disktrasan... ha-ha... minnet är kaputt!)

Ha en fin höstvecka och hösthelg! Snart är det Halloween, jag har börjat samla på mig skräckfilmer (på Netflix) jag ska se då.