tisdag 30 september 2014

Sleepless i sländspunnet shetlandsgarn

Jag har ju inte bloggat helt frekvent under september månad, men däremot har jag stickat en hel del. Ett projekt som gick otroligt snabbt att sticka och som också var väldigt tillfredställande att göra var mössan Sleepless. Det är en söt liten mössa, men min blev extra speciell för mig, eftersom jag stickade den i mitt egenhändigt sländspunna garn i shetlandsull.

Sticknördfakta:
Mönstret till Sleepless är skapat av Mary Keenan och publicerades i Knitty's vinterutgåva 2011. Mössan finns i tre storlekar, och jag stickade storlek medium. Mönstret är välskrivet och är roligt och enkelt att sticka (tack vare diagrammet, jag följde det och inte de skrivna instruktionerna), jag är särskilt förtjust i de knubbiga flätorna som löper längs mössan och de smart inlagda minskningarna för kullen. Jag använde som sagt mitt egenhändigt sländspunna och tvåtrådigt tvinnade shetlandsullgarn (125 m/50 gram) och stickade med trästrumpstickor 4 mm. Ullen, som kommer från Wheeldale Woolcrafts, har jag fått från Ulricha. Totalt gick det åt 46 gram, vilket motsvarar 115 meter. Jag är jätteglad över min lilla mössa, som kommer att bli en perfekt höstmössa!
Mycket trött Linda modellar mössa...


Det är förresten otroligt häftigt när man efterbehandlar ett hemspunnet garn genom att tvätta upp det. Plötsligt blir garnet liksom garn, det fluffar upp sig och blir fylligt och "på riktigt". Det är nästan magiskt! Apropå hemspunnet garn, så har jag även stickat upp juniullen från Manduzanas Fiberklubb. Det har blivit en liten julklapp, så jag tror att jag väntar med att redovisa projektet här tills efter julafton, men jag kommer att räkna in antalet stickade meter och gram i septembers Stick-å-meter-kalkyl. Jag kommer att vänta med månadens Stick-å-meter-inlägg någon dag till, eftersom jag är i slutförarfasen av Olas sobra sockor och tänker räkna in dem också i september månads siffror även om jag kommer att avsluta dem någon av de första dagarna i oktober. Men, som jag har skrivit innan, min Stick-å-meter, mina regler! ;)

2 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Wow, vilka härliga färger!

Manduzana stickar sa...

Fin mössa! Det är verkligen speciellt att sticka med garn som man har gjort alldeles själv!