onsdag 25 juni 2014

En tröja till halva priset - omonterad!

Jag beställde en sticka från Garnkorgen som jag behöver till ett projekt som för närvarande är lite hemligt. Med i paketet följde 11 nystan av detta...Chokladbrun Rialto Aran från Debbie Bliss, fyndade till halva priset. Jag ser det som om jag har köpt en tröja på rea, bara att den här är omonterad... ;) Hursom är detta ett garn jag tittat på många gånger, men som jag har tyckt varit lite för dyrt för min smak (åtminstone till en hel topp), men nu slog jag till. Jag har en vision av någon V-ringat, kanske med en liten holkärm? Det tål att tänkas på. Under tiden har jag har stickat klart den första av mina posthornssnäckesockor, så nu återstår ytterligare en. Riktigt rolig stickning!Jag hittade en fin skalbagge i som satt och mumsade nektar på läkevänderoten igår, och efter viss konsultation visade det sig att det var en gräsgrön guldbagge, Cetonia aurata. Så fin, jag har en viss förkärlek för skalbaggar. Häromveckan såg jag en stor kardinalbagge (Pyrochroa coccinea), och den var verkligen otroligt röd och såg liksom sammetsmjuk ut. Den hade slagit sig ner på tvätten på torkvindan, men jag förpassade den till hallonbuskarna eftersom jag inte tror att den skulle uppskatta själva strykningen... ;)

Till sist, en liten fransk blåmunk och så en Gudhemsros.4 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Ibland läser jag slarvigt. Jag tyckte att du hade skrivit att du hade 1 nystan av garnet och jag tänkte att det måste vara ett alldeles enormt nystan om det ska räcka till en tröja. Sedan läste jag en gång till och lite mer ordentligt. Chokladbrun - kan det bli bättre? En av mina favoritfärger.

Unknown sa...

Jag köpte det tidigare i år på rea, stickade en Thorntower http://www.ravelry.com/patterns/library/thorntower Den blev bra tycker jag, däremot har garnet tyvärr en liten tendens till att noppa sig, men det var en dröm att sticka i....

Linda sa...

Thorntower ser jättefin ut, Maria - tack för tipset! Jag kan tänka mig att det noppar sig lite, merino är ju så himla mjukt och tunt att det kanske inte tål så mycket friktion.

Ulricha sa...

Vilka fina fotografier!

jag gillar också skalbaggar, men ser bara tordyvlar... hur många som helst.

Rialto är mjukt och fint (fin färg har du köpt, också!), som jag minns är det lite elastiskt.

vad mycket fint du har stickat! Jag själv har inte stickat alls.

Igår när jag gick förbi TV (som stod på i sin ensamhet i vardagsrummet) var det ett program om en man som gick in i en depression men började med hönseri. Jag kastade mig på rec-knappen till TiVo, så jag hoppas att programmet spelades in från början. Ska kolla idag. Jag hann se superfina höns, vissa med plymer på huvudet...snyggt! tror att det var från Australien, jag kan tänka mig att hönsutbudet är lite större där?

Härligt att ta tag i gamla sjul och bygga fint! Hoppas på före och efter bilder.

Ha det bra. Jag funderar om jag inte ska ta och avsluta koftan som jag nästan stickat färdigt... .-)