söndag 8 juni 2014

En helg i trädgården

Förra helgen och denna har nästan uteslutande ägnats åt att att trädgårdsstöka. Det är ett kärt nöje, även om det är tämligen slitsamt. Men å andra sidan, "det kostar på en latmask att göra något", som min mormor skulle ha sagt. Även om det är ett hårt arbete, är det så roligt och trädgården är otroligt fin att vara i just nu. Vi har ju inte typiskt villaträdgård med växter i preussisk ordning, utan en mer vildvuxen skapelse med väldigt mycket växter överallt. Ju mer, desto bättre! Här är lite av det som blommar just nu...


BondbönaIrisLupinknoppNävaStjärnflockaGul dagliljaLök med blå klockor, vars namn jag glömt.OrmrotFläder


I helgen har vi främst röjt i köksträdgården, lagat växthuset och även fyllt detsamma med växter. Jag har även planterat ut mina tävlingspumpor (det anordnas en pumpaodlingstävling här i byn, och givetvis ska jag delta) och inlett min bana som täckodlare (eftersom jag antar att gräsklipp är väldigt gynnsamt för pumpaodling). Dessutom har vi skördat rabarber så att det har stått härliga till, och kokat nästan 9 liter saft samt gjort en paj. Rabarber svarar bra på komposterad hönsgödsel... :)

Och så har jag fått världens finaste namnsdagspresent (rejält i förskott) av Ola: en äkta kastanj (Castanea sativa L.)! Den har vi planterat på framsidan, som har fått ett nytt lyft tack vare staketet vi fick upp förra helgen. Den är så fin, växter är klart den bästa present man kan få!2 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Vildvuxen trädgård FTW! Det är jättefina bilder och jag kan tänka mig att trädgården är en härlig oas att komma hem till.

Manduzana stickar sa...

Alltså, din trädgård måste vara så vacker!