söndag 25 augusti 2013

Småstickat under veckans gång

Efter en intensiv vecka med jobb, hemmapyssel och en Ola med "influ-light" har det följt den mycket trevlig helg med finbesök av bästa Johanna. Mycket mysigt och roligt på alla de sätt och vis! :)

Stickats har det gjort, i liten utsträckning. Min bruksstickning har följt med mig på tåget, och några varv här och där blir en liten bit sockskaft efter ett tag.Självrandande Strömpegarn från Hjertegarn kommer att bli fina sockor! Jag har en slags hatkärlek till självrandande sockgarner, för man vet liksom aldrig hur de kommer att bli uppstickade. Just det här nystanet såg inte så lockande ut, men jag gillar det uppstickade resultatet, för färgerna kommer fram så himla fint. Och ibland är det tvärtom, nystanet ser härligt ut i färgerna men sen så blir det för grylligt eller inte tillräckligt distinkta färger uppstickat och därför inte så fint.Idag har jag nystat en av mina härliga merinosilkehärvor från Sannsticks. Den håller för närvarande på att omvandlas till ett litet halvhemligt projekt som kommer att uppenbara sig här tids nog. :) Garnet är helt fantastiskt att sticka i och det är mjukt och glansigt... Ett riktigt lyxgarn! Det känns bra att veta att jag har två härvor till i trevliga karamelliga nyanser.

Söt-Ickx hjälper gärna till att fotografera, och hon är ju en riktig liten linslus på egen hand också...

1 kommentar:

Manduzana stickar sa...

Jag håller med om det där med självrandande garner. Ibland blir det ju jättesnyggt och ibland asfult och det värsta är att en aldrig kan veta vilket det blir!