söndag 4 augusti 2013

Färdigstickat och oväntat stickat

Tro det eller ej, men nu är tröjan med flerfärgsstickat ok klar!!! Igår kväll stickade jag klart, och på förmiddagen idag fäste jag alla trådar. Nu ligger den på tork efter ett litet bad, så jag bjuder på en sneak-a-peek nu så får jag skriva ett regelrätt färdiginlägg sedan med all sticknördfakta.Jag är otroligt nöjd, den är skön och passar utmärkt. Den noggranne lägger kanske märke till att det inte är så mycket mönster utan mest rosa slätstickning uppemot halskanten, men det var helt enkelt så att min gråa huvudfärg tog slut, och eftersom jag inte hade någon grå nyans hemma som riktigt passade (och jag inte ville köpa mer garn) så stickade jag klart med rosa istället (vilket var Olas eminenta förslag!). Värt att notera är att jag hade åtminstone tre grå nyanser som var kandidater på att få bli tröjgarner, men ingendera kändes rätt, så då fick det bli som det blev och det tycker jag blev bra. Ytterligare detaljer kommer i ett eget inlägg när tröjan har torkat och fotograferats ordentligt!

Givetvis kastar jag mig huvudstupa in i nästa projekt! Av min egenhändigt sländspunna alpackagarn bestämde jag att jag ville sticka en liten halskrage (eftersom det är så tokmjukt!), så det har fått sällskap av den hallonröda/cyklamenrosa (jag vet inte riktigt vad man ska kalla färgen) ullkashmiren från Sannsticks. Det blir en randig liten sak på stickor 4,5 mm.

Halskragen kommer att vara min augustiutmaningsstickning i Kamillas Stickutmaning 2013. Temat för månaden är "Något oväntat", och då tyckte jag att min halskrage passar bra som oväntat för min del. Att jag skulle få en slända av Ola i födelsedagspresent var oväntat, att jag skulle klara av att få ihop ett garn på den var oväntat, så hela halskragen känns lite oväntad! :) Medan jag har skrivit detta har Monza tagit över halskragestickning. Hon älskar doften av alpackan och gosar med nystanet så fort hon kommer åt... Nu ska jag se om jag inte kan återta den och fortsätta sticka!

3 kommentarer:

Mimmi sa...

Åhh så fin tröjan blev. Eftersom Monza gillar ditt egetspunna garn så kanske du ska sticka något till henne istället för till dig.

Linda sa...

Tack! Oh, nej, ingen lyxalpacka till lillfjant! :) Hon får nöja sig med att sniffa på nystanet och rulla sig i det (vilket hon precis gjorde).

KatarinaZA sa...

Vilket konstverk! En jättefin tröja!